Aktiekurser og valutakurser i Google Sheets

Bruger du Google Sheets, så kan du hente friske valutakurser og aktiekurser ind i dit regneark. Se herunde hvordan du får aktiekurser i dine regneark

Jeg har endnu ikke mødt én i IT-branchen, der ikke elsker regneark. De fleste sværger til Excel. Personligt bruger jeg Numbers og Google Sheets. Jeg tror måske nok, Excel er bedre end Numbers, men jeg skiftede til Apple produkter på et tidspunkt, hvor Officepakken var mangelfuld, buggy og der var stor uvished om fremtiden for den, så jeg valgte Numbers. Og som mange andre ældre mennesker, så holdt jeg bare fast i dét, der virkede i stedet for at skifte værktøjet ud. "If it aint broken, don't fix it!"

Nuvel... så kom Google Drev og Google Sheets og jeg opdagede, at det er ret praktisk at bruge Google Sheets, når man skal dele regnearket med nogen. Så det begyndte jeg også at bruge fra tid til anden. Det har også nogle fordele - særligt et par stykker, som jeg allerede har afsløret i overskriften.


Nuvel ... egentligt kom det hele sig af, at jeg i sommer læste bogen "Når hulemænd investerer". Her anbefalede forfatteren, at man lavede en log over sine køb og salg af aktier / værdipapirer. Altså sådan helt gammeldags:

4/3-2022 Købt 20 aktier i Vestas til kurs 180,00

Og når man har solgt dem, så noterer man, hvad den er solgt til samt gevinsten eller tabet.

Det giver jo meget god mening, så det gik jeg i gang med. Jeg tænkte "det kunne være sjovt, hvis man hele tiden kunne hente dagskursen og se, hvad de er værd i dag". Den tanke ledte mig til at google "aktiekurser i Google Sheets". Minsandten... kunne man sagtens (vejledningen kommer senere). Da jeg så havde nogle aktier i en anden valuta end dansk, var det oplagt at få det omregnet til værdien i danske kroner. Her skulle jeg jo bruge en valutakode, så den næste google søgning var "valutakurser i Google Sheets" og også her var der bingo. Så lad os se på, hvordan man gør.

Sådan får du friske valutakurser ind i Google Sheets

Først og fremmest skal du sørge for at du har den internationale kode for valutaen. Det betyder, at danske kroner forkortes DKK og ikke evt. DKR eller KR (kunne jo også være svenske eller norske kroner).

Når du har dét, så er det blot at skrive =GOOGLEFINANCE("CURRENCY:VALUTAKODE1VALUTAKODE2") der, hvor du vil have valutakursen omregnet. Så vil du omregne fra britiske pund (GBP) til danske kroner, så skriver du =GOOGLEFINANCE("CURRENCY:GBPDKK") i dit Google Sheet og så finder den selv kursen.

Lad os tage et eksempel: Du har 500 britiske pund. De 500 står i feltet H3. For at få den i danske kroner, skriver du =H3*GOOGLEFINANCE("CURRENCY:GBPDKK").

Mere skal der ikke til - nemt ikke?


Sådan får du friske aktiekurser ind i Google Sheets

For at få aktiekursen ind i Google Sheets, så skal du bruge aktiens ticker, som er en unik kode for hver aktie. Du googler egentligt blot "Aktiens navn ticker", så får du som regel koden i Google.

Koden for Microsoft er f.eks. MSFT. Vil du have den friske aktiekurs i Google Sheets, så skriver du =GOOGLEFINANCE("MSFT"). Mere skal der ikke til.


Herunder ser du eksempel på både aktiekurs og valutakurs i Google Sheets.

animeret gif der viser koder i Google Sheets

God fornøjelse med at logge dine investeringer - eller hvad du nu skal bruge i den forbindelse.




Webshop Shoporama



Smid en kommentar

Brug dit eget navn - ikke sådan noget "billig arganolie" eller "mobilt bredbånd"

Anti-spam-check (beklager, men det er åbenbart nødvendigt):

Hvad er to + et? (skriv tal - ikke bogstaver)