4 tips til bedre title og meta descriptions

4 skarpe til dine title og description

For nyligt sad jeg og diskuterede titles og meta descriptions med manden bag skinne.dk og vi fik delt lidt tips og tricks. Det kom der dette indlæg ud af.

Title og description... Typisk dét, der bliver vist i SERP, når en bruger laver en søgning, hvor din hjemmeside bliver vist. Din title og description er dét, der står i din html sådan her

(og vi kan jo lige gentage for Prins Knud, at meta keywords er fuldstændigt ligegyldige).

Det er din title og description til gengæld ikke.

Vigtigt: I forhold til SEO er dét, du skriver i din title afgørende for din ranking. Så har du gode placeringer, skal du være varsom med at ændre din title.

Det øvelsen går ud på er:

  1. At opnå gode placeringer i søgemaskinerne
  2. At få så mange som muligt til at klikke på din side (så du får så mange besøgende som muligt ud af din placering)

Hvordan gør man så det?

Det vigtigste er, at dit primære søgeord er i din title. Så vil du ranke på kondomer vil jeg anbefale, at "kondomer" er ét af dine 5 første ord i title. Der udover er det vigtigt, at din title (eller description) har en call to action - f.eks. "Se dem her" eller "Køb her" eller "Klik her".

Her er fire konkrete tips til, hvordan du forbedrer dine titles og meta descriptions

Brug emojis i din description

Ja - du læste rigtigt. Der er gået teenager i Google og de viser nu emojis. Her kan du se et eksempel fra Kids Delux (lukket webshop).

Emojis i title

Og endnu et fra HD2412.

Emojis i title

Du kan hente emojis her.

Split test din value proposition

Kondomaten har vi to value propositions: Fri fragt kontra Diskret levering. Vi ved, at vores kunder værdsætter begge dele, men hvilken er vigtigst for dem? Måden man finder ud af dette på, er at opsætte en AdWords kampagne med to annoncer, som man split-tester mod hinanden. Den eneste forskel skal være teksten "Fri fragt" og "Diskret levering". Når du har fået dem vist en 4-5000 gange, så har du forhåbentligt svaret på, hvad der virker for dig.

Brug pris, lagerstatus m.m. i SERP

Sælger du en vare eller kursus-pladser, så hiv pris eller lagerstatus ud i din title og description. Hvis der f.eks. er 3 pladser tilbage på dit kursus, så skriv det. Kan skabe en sense of urgency. Er du specielt billig, så hiv prisen ud. Har du en Shoporama shop, kan du bare skrive [PRICE] eller [STOCK] så hiver vi det ud for dig. Du kan se flere fede Shoporama features her

Mål resultatet i Google Webmaster Tools

Hvad er så godt? Får du flere besøgende kan de jo skyldes at flere søger (f.eks. er der flere, der søger efter en solhat i maj måned end i november måned). Derfor har vi Google Webmaster Tools. Hvis du klikker på "Søg i Analytics" vil du kunne klikke dig frem og se, din CTR (hvor mange, der procentvis klikker på din side i SERP). Jeg talte engang med sexolog Maj Wismann om at øge CTR ved at ændre titles. Hun fortalte senere, at hun havde hævet sin CTR, sine placeringer og antal besøgende betragteligt udelukkende ved at bruge nogle timer på at gennemgå alle titles og meta descriptions .

Du kan i øvrigt se CTR både på søgerodsniveau (altså f.eks. på søgeordet "solhat") og på landingssideniveau (altså f.eks. http://www.faktorfobi.dk/solhat). Det er et skønt tool. Som noget nyt kan du sætte filtre op.

CTR i webmaster tools

Bonus SEO-tip...

Rigtigt mange søger på "din shops navn rabatkode". Ofte er det en blogger eller en affiliate-side der ligger inde med 1.pladsen på den søgning. Men det er nemt selv at snuppe den søgning. Lav en side, der hedder /rabatkode og har ordet rabatkode i h1 elementet og title. Skriv enten en rabatkode eller skriv, at man ind imellem får rabatkoder, hvis man tilmelder sig nyhedsbrevet. Eller giv en 5% rabatkode. Anyway - det vigtigste er, at du ejer 1. resultat på den søgning. For det er så nemt.

Flere tips??...

Tilmelder du dig mit nyhedsbrev, så kommer der ind imellem sprøde tips dér også. Alt indenfor online markedsføring.




Webshop Shoporama



Jacob Worsøe 07/05/15 13:18

Gode tips og fedt at du slår et slag for fortsat at holde fokus på disse to helt basale, men ekstremt værdifulde, faktorer. Jeg har for nyligt hævet trafikken til et website med 200+% ved at optimere title og description og er pt. igang med at skrive en case om det.

Tippet med rabatkoder er genialt!

By the way, Google har netop meldt ud at de fjerner Emojis igen, da det tog overhånd (ligesom det skete med Author billeder): http://searchengineland.com/google-will-stop-displaying-emoji-symbols-in-the-search-results-emojis-220431

1

Alexander 22/05/15 16:42

Ahh fedt med emojis tænkte jeg lige, det skal jeg da lige prøve af og se om trafikken stiger, især da alle andre ikke rigtig bruger dem i samme genre af mine keyword. Wohoo, indtil jeg lige læste Jacobs kommentar, at google fjerner dem igen.

Jeg har dog et enkelt spørgsmål. Tager de dem helt væk fra søgningerne, eller kun gennem chrome?

2

Anton Hoelstad 27/06/15 18:27

Rigtig godt tip med en underside målrettet søgninger med rabatkoder - det tip kendte jeg ikke lige ;)

3

Kristoffer Hjerrild 28/06/15 16:12

Den med rabatkode var også ny for mig men faktisk en rigtig god ide ;) Jeg takker og ser frem til næste blogindlæg.

4

Jeppe 14/07/15 17:45

Tak for de gode tips. Den med rabatkode kendte jeg heller ikke.. Men vil da selv til at bruge den! ;)

5

Brian Jørgensen 14/07/15 22:09

Hej Morten

Er det bare mig som ikke forstår META. Fordi hvis man eks. tager dette produkt side.
http://kidsdelux.dk/duh-char/pink-tank-top-romper
Så er der en masse af META koder. Så kan det da ikke være helt død
Duh - Char/Pink - Tank Top Romper - Kidsdelux.dk













6

Morten Vadskær 21/07/15 16:42

@Brian Der er ingen meta keywords. Metadata er aktuelt som aldrig før ? og vi vil se endnu mere af det fremover. Men meta keywords er en død sild.

7

Lasse Enggaard 06/09/15 16:47

Det havde været en katastrofe hvis google havde beholdt emojis. ;)

8

John D 13/09/15 19:31

Er denne type title også med disse emojis?

Eksempel: Smykker til mænd | Gratis Fragt | Køb her | Marjoe.dk

Og er det godt eller skidt?

9

Nicky Christensen 19/09/15 00:46

Fint indlæg, og som de andre også nævner, så den med rabatkoden kendte jeg heller ikke til - Det kunne være man skulle give sig i krig med lidt optimering hertil :)

10

chieu 23/10/15 01:42

Hej det er fedt.. Jeg tror bare at det bliver svært at få folk til at skrive, vinduespudser Køge rabatkode

11

Smid en kommentar

Brug dit eget navn - ikke sådan noget "billig arganolie" eller "mobilt bredbånd"

Anti-spam-check (beklager, men det er åbenbart nødvendigt):

Hvad er fem + seks? (skriv tal - ikke bogstaver)