22 Apr 2014 07:50
25 kommentarer
Du kender sikkert Christopher Hofman Laursen fra blog-indlægget på Backlinko (ellers bør du læse det). Han skrev et blog-indlæg til Economics blog KRÆS, men de ville ikke have det. Jeg har en svaghed for "udskud", så da Christopher skrev på Google Plus, at hans blogindlæg var blevet hjemløst, tilbød jeg husly her på bloggen. Jeg giver hermed ordet til Christopher:
Vi vil alle gerne ligge øverst i Google på vores foretrukne søgeord for at blive fundet af potentielle kunder. Er du revisor i Svendborg, så er det ikke helt tosset at ligge nr.1 på "revisor i Svendborg".
MEN der er rigtigt meget konkurrence på de fleste søgeord for bare at blive fundet på side 1 i Google.
Hvis du skal nå helt til tops i Google, skal du først optimere din hjemmeside for de rigtige søgeord. Dernæst er det fundamentalt, at du får andre til at linke til den fra deres hjemmeside for at vise Google, hvor populær du er.
I dette indlæg vil jeg derfor give dig tre solide metoder, som vil hjælpe dig til at få andre til at linke til din hjemmeside.
Jeg kan godt selv lide praktiske eksempler, så med udgangspunkt i vores førnævnte revisor fra Svendborg vil jeg vise, hvilke muligheder der er for ham for at få et link fra e-conomic.dk. Disse metoder kan bruges i de fleste brancher, så du behøver ikke nødvendigvis at være revisor eller komme fra Svendborg.
Og så har jeg lige et bonustip til sidst, som du absolut ikke vil gå glip af.
Det er helt enkelt. Hvis du skal have trafik fra Google, så kræver det, at du får andre til at linke til din hjemmeside.
Du skal ikke fokusere på at få hundredvis af links fra ikke relevante hjemmesider. Koncentrér dig i stedet om at få gode kvalitetslinks fra hjemmesider i din branche.
PageRank (PR) er Googles værktøj til at vurdere, hvor populære sider er fra 0-10. F.eks. har Whitehouse.gov PR 10, mens Mor Birthes blog sikkert har PR 0.
e-conomic.dk har PageRank 6, hvilket betyder, at et link fra dem kan have stor betydning for revisorens ranking i Google.
Det er oplagt at se på, om e-conomic.dk allerede linker ud til andre revisorer. Du kan bruge Screaming Frog SEO Spider til at få en liste over, hvem e-conomic.dk linker ud til. Jeg har beskrevet processen her.
Hvis e-conomic.dk linker ud til en anden revisor, så er det vigtigt, at undersøge baggrunden for dette link. Er det en lang liste over revisorer på Fyn, så skulle det være enkelt for vores revisor at bede om et link. Hvis links er opnået på andre måder, så må revisoren udtænke, hvorfor de netop skal linke til ham.
404 linkbuilding går ud på, at finde links på e-conomic.dk, som ikke virker. Hvis du vil se et eksempel på et 404 link på e-conomic.dk (inden de retter det!) så klik her og find det link som hedder logge på Saniståls webbutik midt på siden.
Hvis man finder et sådant, så kan man gøre webmasteren hos e-conomic.dk opmærksom på dette. Det er samtidigt en god lejlighed til at anbefale, at e-conomic.dk linker til revisorens egen hjemmeside.
Hvis revisoren i Svendborg kan levere det samme indhold, som e-conomic.dk linkede til før, eller kan tilbyde indhold som øger brugeroplevelsen, så er der mulighed for at få et link.
Igen ville jeg bruge Screaming Frog SEO Spider for at finde 404 links. Især hvis det er mange hundrede sider, man skal undersøge. Hvis det er få sider, kan man hente en Chrome extension, som hedder Check My Links. Den er god til manuelt at gennemgå links på enkeltsider.
Hvis en virksomhed har en blog, så har du to muligheder for at få et link: enten som gæsteblogger eller på anden måde være bidragyder.
e-conomic.dk har to blogs. Den ene er KRÆS, og den anden er skrevet af e-conomics egne medarbejdere.
KRÆS accepterer gæsteblogs, så revisoren fra Svendborg kunne undersøge, om der var muligheder for at bidrage med relevant indhold til gavn for læserne.
På den anden blog er der ikke mulighed for gæsteindlæg. Til gengæld bliver der linket en del ud. Igen kan revisoren benytte Screaming Frog SEO Spider til at forstå, hvilke eksterne links der kommer fra bloggen. /p>
Der bliver f.eks. linket ud til netværksarrangementer, så revisoren kunne få et link ved at afholde et arrangement sammen med e-conomic. I dette tilfælde går vi langt udover bare at få et link, men links er lige så meget branding og networking. Nedenfor er et eksempel på et arrangement, som e-conomic holder sammen med Foreningen Freelance Bogholdere (FFB), hvor de linker til FFB.
Her kommer mit bonustip. Hvis du allerede bruger e-conomic som revisor eller anden virksomhed, så kan du sende dem en kundeudtalelse her. Hvis din kundeudtalelse bliver publiceret, så vil den linke over til en side med information om din virksomhed, hvorfra der linkes til din hjemmeside.
Denne mulighed findes på mange leverandørers hjemmesider. Hvis de ikke har en sådan side, så kan du jo stadig skrive en god kundeudtalelse. Det kunne jo være, at de blev inspireret til at oprette en sådan side.
Det var mine bedste råd til at få et link fra e-conomic.dk. Jeg håber, at det har sat nogle tanker igang om, hvordan du kan arbejde med linkbuilding.
Hej Tanja.
Jeg synes, det er totalt god stil, I kommenterer her (bemærk lige, at I faktisk fik et link ud af det :-) ).
Men jeg synes egentligt, at det er en skam, at I smider nofollow på jeres kundeudtalelser og personligt synes jeg, det er en forkert brug af nofollow (men det er jo til diskussion). At jeg så mener, at nofollow links er en vigtig del af ens linkbuilding strategi, er en anden sag.
Anyway - tak for kommentaren.
Hej Morten
Selv tak.
Jeg har desværre oplevet at modtage kundeudtalelser fra folk, der ikke er kunder hos os, så umiddelbart er det en nødvendighed for os at lave nofollow-links. Et blogindlæg som det her, gør det også til en nødvendighed ;-)
Fin artikel!
Og nu linker e-conomic aldrig ud igen! :)
Eksemplet med 404-linket: Jeg synes, det er lidt svært at gennemskue, hvordan en revisor skulle kunne overtage dét link, men der er sikkert andre døde links, som vil være mere oplagte for sådan en gut at lave en god erstatning for, som e-conomic med glæde ville henvise til.
Hvis de ikke linker ud, så rammer det jo dem selv. Links ud er en totalt overset del af SEO.
Helt enig, Morten.
Men aldrig sjovt som virksomhed (eller kvinde) at blive offentligt udråbt som en, der linker let. :)
Der er en god diskussion, som ikke rigtigt er taget før, og tak Tanja fordi du vil deltage.
Nu brugte jeg e-conomic.dk som case, fordi det er nemmere at relatere til noget praktisk. Det er ikke en opfordring til, at alle og enhver skal prøve at fiske et link.
Eksemplerne jeg giver er netop noget som både giver værdi for, dem der får et link men altså også for e-conomic.dk.
Det der irriterer mig lidt, er når linkbuilding stadig bliver set som en skummel, manipulerende disciplin, når det faktisk kan bruges til :
1) at styrke indholdet og brugervenligheden på ens side
2) at knytte relationer til samarbejdspartnere
3) at styrke brandet ved gode kundeudtalelser - og beløn det dog med et link (eller en flaske god vin)
Super fedt indlæg. Ikke noget nyt under solen i forhold til Backlinkos foreslåede metoder, men det konkrete eksempel gør det meget mere håndgribeligt og indenfor rækkevidde når det sættes i en dansk kontekst.
Selvfølgelig linker store sider ikke ud med mindre de synes det er relevant (det siger sig selv) - men opgaven er jo så for de små sider at gøre sig relevante at linke til - og gøre opmærksom på at de er relevante. Googles retningslinier er ikke dansk lov, og der behøver ikke være noget som helst forkert i ikke at følge dem.
Fint indlæg om en smart måde at få links på.
Nu mangler jeg bare at finde de rette steder at få links fra. Jeg forestiller mig at det kommer til at tage mere end en time som backlinko indlægget ligger op til.
Tak for det, Morten Rosenvold! Enig. Googles retningslinier er for at forhindre misbrug. De her link-teknikker er jo en win/win for begge parter.
Frederik, hvis jeg var dig ville jeg gøre følgende for at få links:
1) reverse engineer konkurrenter som stofstedet.dk. De har links fra 137 sites. Kan være du kan få nogle af de samme
2) udpege nogle sites du gerne vil have et link fra, og se om du kan bruge teknikkerne fra e-conomic.dk eksemplet
3) Starte en blog og svar på kunders spørgsmål. Her er et godt eksempel til inspiration. http://www.skaberlyst.dk/metervarer-4-tips-til-vaelge-det-rigtige-stof/ Mon ikke du kan lave en "10 tips om...".
Christopher
Hej Christopher
Hvor er det fedt at se et praktisk eksempel, vil gerne takke for dette spændende indlæg. Det er altid rart med nye indgangsvinkler
Apropos backlinks, så er din blog efterhånden ved at være et godt "kendt" sted at få backlinks med en rimelig værdi ;o) I øvrigt gør et af de gode gamle tips sig stadig gældende: Kan du tilbyde et fysisk eller virtuelt produkt, så nå ud til kendte bloggere, sider, m.m. for at få omtale. Eksempelvis gør jeg det (ved nogle af vores sites), at jeg kontakter relevante sider. Det kunne være en boligside, boligblog, indretningssider, arkitekter, m.m. og spørger ind til muligheden for sponsorerede indlæg/omtale. Det er populært og det virker stadig.
dejligt med et meget konkret og praktisk eksempel på at få kvalitets links fra relevante sites, og ja måske er det svært for revisoren at få link som en anden komentator nævner, men som eksempel er det da rigtig godt og sætter da tankerne i gang, og begynder da at tænke mere konkret på, hvor jeg kan få link fra og vil da også prøve sreaming frog
god sommer
Hej Morten,
Ved du om de fik det lavet så man ikke kunne gøre noget mere, eller er det stadigvæk noget der er gældende.
- Jeg kan læse ud fra kommentarene at e-conomic ikke syens at det er god stil at benytte de tips og tricks du gør i artiklen, men jeg kan måske anvende det andre steder, og derfor er jeg taknemmelig for den gode gennemgang.
Hej Morten,
Er dette indlæg stadigvæk gældende?..
Hej Mike,
Hentyder du til, om du stadig kan få et link på e-conomic.dk eller om du kan bruge taktikken generelt? I begge tilfælde ja, selvom e-conomic måske (og uden grund) er blevet lidt linke ud forskrækkede.
At e-conomic er blevet lidt "linke ud forskrækkede", er formodentlig en underdrivelse. Mon ikke de er mere end opmærksom på, hvordan de nu linker.
Det er jo altid problemt, når man vi vise et eksempel fra den virkelige verden. Så reagere den!
Men fint at gøre det, blogindlæg bliver altid mere spændende og informative, når de faktisk tager udgangspunkt i den virkelige verden.
Morten Vadskær: "Men jeg synes egentligt, at det er en skam, at I smider nofollow på jeres kundeudtalelser og personligt synes jeg, det er en forkert brug af nofollow"
... men åbenbart ikke på en bruger kommentar ;-)
Jeg synes ikke e-conomic linker til alt og alle. De linker kun ud til relevante sider, og min strategi er for dig der har en relevant side. Lad os lige slå fast, at hvis man ikke linker ud til andre relevante sider, svarer det til at skrive en akademisk afhandling uden en kildehenvisning.
@Morten Andersen jeg mener det er helt korrekt at bruge nofollow på en kommentar, da jeg jo ikke kan stå inde for, hvem der skriver en kommentar og alle så kunne plastre dofollow links på min blog, mens jeg sover / er på ferie etc.
Men en kundeudtalelse kan man godt stå inde for, da man selv placerer den på siden. Derfor er der verden til forskel på de to links.
Synes da ikke, det er sjovt, når det er helt logisk. Eller misforstår jeg noget?
Hej Morten.
Jeg har fulgt lidt med på sidelinjen. Nu har jeg så taget mig sammen for at skrive min første kommentar på din hjemmeside.
Jeg håber at du er ok, da du ikke har skrevet i noget tid nu og nogle af os savner lidt af den viden og erfaring du nogle gange kaster mod os andre :)
Hav en god aften.
Very Good Site and awesome writing too , and great thanks to the writer
Supernsetips
Brug dit eget navn - ikke sådan noget "billig arganolie" eller "mobilt bredbånd"
Tanja Sørensen 22/04/14 09:15
Hej Morten og Christopher
For en god ordens skyld, vil jeg gerne kommentere, så der ikke sker nogen misforståelser:
Jeg kan forstå på Maria, der er KRÆS-ansvarlig, at dette indlæg ikke kom på KRÆS, da det strider imod Googles retningslinjer. Det er ikke alle gæsteindlæg, der kommer online på KRÆS, der er nogle kriterier som indlægget skal leve op til.
I forhold til indholdet i dette indlæg, vil jeg understrege, at:
Hos e-conomic ønsker vi kun at linke til sites, der giver mening. Hvis du fx er revisor og bliver registreret som e-conomic-administrator, kan man høre vores admin-team om mulighederne for at komme på vores revisorliste. Hvis du kan tilbyde vores kunder en god service, giver det god mening for os, at linke til dig.
Vi linker ikke til tilfældige personer fordi de spørger os om det, men til dem, hvor det giver mening.
Ang. kundeudtalelser ? og dette synes jeg er vigtigt at pointere ? links fra vores kundeudtalelser er ?no follow?-links. Det vil sige, at disse links ikke får noget ud af e-conomics PageRank. (Kig evt. i kilden). Hvis man kunne opnå en Google-fordel ved at give os en kundeudtalelse, ville udtalelsen miste sin værdi og troværdighed. Kundeudtalelserne kommer fra folk, der ? helt uden belønning ? har noget godt at sige om e-conomic.
Venlig hilsen Tanja Sørensen, e-conomic