En viral video succes og historien bag

Du kender sikkert filmen Power of Words.

Jeg hiver den tit frem, når jeg underviser. Ikke så meget for at dokumentere, hvad man kan opnå med markedsføring på YouTube, men for at illustrere, hvor vigtige dit ordvalg på hjemmesiden, i nyhedsbrevene, i Adwords etc. er. Det illustrerer den fænomenalt.

Sidst jeg brugte den var i sidste uge, hvor jeg holdt en gæsteforelæsning på Aalborg Universitet. I den forbindelse tænkte jeg "ufatteligt, at den har fået næsten 18 mio. visninger" og blev nysgerrig på at vide mere om den. Jeg skrev derfor en mail til kvinden bag, skotske Andrea Gardner med et par spørgsmål og du skal ikke snydes for svarene.

Hvordan fik I ideen til at promovere en bog med en YouTube video?

"Videoen blev oprindeligt lavet til brug når vi pitchede ved kunder. Vi opdagede, at den gjorde stort indtryk på folk, så vi besluttede at dele den online. Den var ikke nogen succes fra start. I et års tid havde den kun et par hundrede visninger. Først da vi begyndte at seede den via sociale medier, tog det fart. På en weekend fik den mere end 1 million visninger."

Skrev I selv manuskriptet?

"Videoen er en hyldest til »Historia de un letrero«, som er en kortfilm af Alonso Alvarez Barreda. Vi tog hans manuskript og tilpassede det til vores film. Vi tilføjede så også "Change your Words, Change Your World", som er titlen på min bog".

Hvad kostedet det at lave videoen?

"Vi brugte venner og kolleger i filmen og Andreas mand laver film, så det var gratis."

Lavede I andre videoer inden denne?

Nej - dette var vores første video. Vi har lavet et par andre efterfølgende, men de har slet ikke opnået samme succes.

Det har de helt åbenlyst ikke, fordi budskabet slet ikke er ligeså stærkt i dem."


Har du lyst til at få mere af Andrea, så kommer der snart et online kursus kaldet "The Power of Words: 10 Easy Steps to Spellbinding Web Content". Du skal holde øje med http://purplefeather.co.uk/courses/ for at få at vide, når det kommer. (Eller tilmed dig PurpleFeathers nyhedsbrev)
Webshop ShoporamaHenning Larsen 29/10/13 17:27

ja det er tankevækkende helt ind under huden....

1

Pierre Legarth 15/11/13 23:09

Den er godt skåret, men det er alligevel imponerende, at den har opnået så mange visninger.

2

Smid en kommentar

Brug dit eget navn - ikke sådan noget "billig arganolie" eller "mobilt bredbånd"

Anti-spam-check (beklager, men det er åbenbart nødvendigt):

Hvad er et + fem? (skriv tal - ikke bogstaver)