Split test af Facebook recommend

Her på matriklen elsker vi split-tests og Patrick T. Rasmussen fra SPAMfighter har været så venlig at dele en rigtig spændende test med os. Jeg overlader ordet til Patrick.

[UPDATE] – Google Website Optimizer er jo som bekendt blevet en del af Google Analytics og kan nu findes i Google Analytics ? "Content" ? "Experiments"!

Sidder til dagligt online marketing hos SPAMfighter og én af de mange ting, som jeg bruger tid på er at A/B splitteste nye tiltag på sitet, da vi typisk enten er uenige eller nysgerrige for hvilken version der rent faktisk performer bedst osv.

Til dette bruger vi Google Website Optimizer som er et fantastisk stykke værktøj til at splitteste - lad mig sige det sådan; hvis du har en online shop, en blog eller lign., og du ikke splittester, så vil jeg stærkt anbefale dig at komme i gang, hurtigst muligt! Grunden til at man skal splitteste er simpelthen for at optimere og skabe en højere konvertering = mer indtjening - vil dog ikke anbefale at man splittester store ændringer, så som at flytte menuen (Navigationen), men i stedet teste små ting, såsom forskellige farver knapper, ændre størrelsen på knapperne og lign.

Nå tilbage til hvorfor jeg egentlig ville skrive om, jeg besluttede mig for at finde ud af om en Recommend knap kunne forøge konverteringen (Vores konverteringsmål, var at folk skulle downloade).

Derfor satte jeg en test op: 2 landingssider der er 100 % identiske, den eneste forskel var at vi havde sat en Recommend knap ind på den ene side, hvor imod den anden ikke havde en knap.

Herunder ser du den originale version.

Og herunder udfordreren med Facebook recommend

Kan i gætte hvilken version der vandt? Det var versionen med Facebook knapper, vi observerede en forbedring på 11,4%! Så kan man begynde at fortælle om alle mulige teorier om hvorfor netop det var Facebook versionen der vandt, men den vil jeg lade stå åben for disskution, hvorfor vandt versionen med Facebook knapper?

Vi fortsætter med vores eksperimenter herinde hos SPAMfighter - Vi anbefaler at du også gør!
Webshop ShoporamaAndreas Lolk 17/07/12 22:53

Ganske interessant. Vi starter snart test op på bl.a. "faceboksen" for at se om det kan øge konverteringen. Bliver interessant at se.

Godt at se de første positive tests omkring emnet.

Det at 57.000 andre har anbefalet (recommended) SPAMfighter må have en positiv effekt indenfor social proof.

Mvh. Andreas

1

Morten Vadskær 17/07/12 22:56

Det har effekt, Andreas. I hvert fald på Kondomaten - positiv effekt. Det er bare en af de split-tests, jeg ikke har valgt at dele her ;-)

2

Rene Bygballe 17/07/12 23:23

Jeg har også gået længe (for længe) og tænkt på at starte med at split-teste, men uden at være kommet igang. Det går rigtig godt på webshoppen jef.dk MEN split-test vil uden tvivl hjælpe med at træffe de rette beslutninger, så beslutninger ikke alene beror på mavefornemmelser. Det vil sætte endnu mere skub i konverteringen. Men hvad kræver det egentlig til ens kode-kompetencer?? Og hvordan kommer jeg bedst igang? Råd til nem (gratis) online guide til Google Website Optimizer?

René Bygballe
Twitter:@Renebygballe

3

Mark Winther 17/07/12 23:43

Kender vi det ikke selv, når vi finder et eller andet stykke software og så finder deres download side? Jeg ville være mere tilbøjelig til at downloade hvis der var 52 tusinde der havde anbefalet det.

4

Philip Mahler 18/07/12 00:35

Hej Patrick

Tak for dit input og en spændende test med social proof. Jeg er dog ikke helt enig med denne påstand: "vil dog ikke anbefale at man splittester store ændringer, så som at flytte menuen (Navigationen), men i stedet teste små ting, såsom forskellige farver knapper, ændre størrelsen på knapperne og lign."

Hvorfor mener du ikke at man burde gøre dette? En bestemt farve knap kan selvfølgelig give en god boost til konverteringen, men redesign splittest kan gøre en verden af forskel hvis det eksekveres ordentligt.

5

Dennis Steiner Lind Jørgensen 18/07/12 08:08

Spændende spændende.
Jeg tror faktisk det er mere de få man kender der anbefaler det som gør udslaget, end de 50.000+. Alle kan købe sig til mange likes/recommends og det gør det "unthrustworthy" (hjælp med et dansk ord her?). Ens venner kan man altid stole på, og det beviser i mine øjne endnu en gang at social proof vinder mere og mere indpas.

Næste splittest jeg også godt kunne tænke mig at se, var om der er forskel på CR ved hhv. at vise recommend altid, og kun hvis man er logget ind på FB. Hvis man ikke er logget ind vises ens venner jo ikke, så det kunne være interessant at se om de 50.000 i sig selv performer bedre end 50.000+ med venner :).

6

Patrick T. Rasmussen 18/07/12 09:53

Hej René,

Jeg vil mene at du skulle kunne forstå noget basis HTML, men ellers Google er ret gode til at forklare, når du sætter splittesten op.

Hej Philip,

Tak for din kommentar!

Har generelt ikke gode erfaringer med at splitteste alt for store ændringer, når man splittester store ændringer, så skal holde øje med mange flere faktorer, udover ens generelle ?goal?, det kan være forvirrende og ekstremt uoverskueligt. Du har selvfølgelig ret i at man sagtens kan splitteste 2 forskellige sider, det gør vi også selv herinde.

Dog er min anbefaling til folk, der måske ikke har arbejdet voldsomt meget med splittest, er at man måske skal starte småt.

7

Steffen Daleng 18/07/12 10:04

Den må være ordet "Utroværdigt" du leder efter Dennis :)

Vi skal bare ikke glemme at det ikke er "hvermands viden" at man kan købe sig til facebook likes, bare fordi det er normalt udbredt viden i vores rækker.

Så i kundens øjne behøver det ikke nødvendigvis at være et negativt signal i det store hele.

Jeg er nu uenig i at man kun skal splitteste knapper osv. Vi laver jævnligt multivariant tests på layout og struktur, og det giver mærkbare forskelle.

8

Dennis Steiner Lind Jørgensen 18/07/12 10:08

Tak for hjælpen Steffen :).
Det er måske ikke hvermands viden at kunne købe dem, men jeg tror folk bliver mere og mere interesserede i hvad vennerne mener, og mere og mere ligeglade med hvad alle andre ukendte mener, selvom det stadig spiller en rolle, f.eks. via Trustpilot.
Jeg mener skam slet ikke det er negativt på nogen måde, men blot det tillægges mindre og mindre værdi.

9

Patrick T. Rasmussen 18/07/12 10:23

Steffen Daleng
Det var også kun en anbefaling til folk der ikke har arbejdet med splittest før :)

10

Jonas buch 19/07/12 14:14

Er det muligt at købe sig til lokale likes, i tilfælde af at man matte have en fysisk forretning der henvender sig primært til folk i lokalområdet? I mit tilfælde er der tale om en biludlejnings forretning.

Mvh

11

Joseph S 20/07/12 10:33

Splittest er altid spænende og alle bør se på det. Men så er spørgsmålet, hvornår skal man holde op så det ikke tager overhånd, så kan man jo ikke sidde og lave andet? Men spænende læsning.

Har dog lige en ting til. Siden din 'Recommend' side 'vandt' så overtager den vel den andens plads. Laver du så en redirect til den 'nye' side fra den gamle eller kan Optimizer godt håndtere det, hvilket jeg ikke kan se at den bør kunne?

12

Jonas Goth 20/07/12 10:39

Nej det er desværre ikke muligt at købe sig til likes, der er så specifikt geografisk afbestemt. Du må i gang med Facebook-annoncer i stedet! ;)

13

Patrick T. Rasmussen 20/07/12 11:43

Joseph S
Vi ændre originalen, så den ikke ændre url eller vi skal igang med at redirecte osv.

14

Joseph S 20/07/12 11:59

Haha ja okay, kan jeg godt se nu hvis man lige tænker sig ordentligt om :-)
Tak for svaret alligevel.

15

Cigdem 26/07/12 13:02

Vi er ved at lave en A/B test til vores hjemmeside også, lyder som en god idé med "recommend" tasten, folk kan godt lide noget som andre kan lide sådan er vi bare af natur:)

Vi har en masse recommend taster men uden "statistikvisere" så det vil vi også tage op til opvejelse:)

Tak for dit gode blog-input:)

16

Smid en kommentar

Brug dit eget navn - ikke sådan noget "billig arganolie" eller "mobilt bredbånd"

Anti-spam-check (beklager, men det er åbenbart nødvendigt):

Hvad er to + tre? (skriv tal - ikke bogstaver)