Newsjacking

Torsdag d. 3. november fik jeg en sms fra en af mine venner: "Du er i BT".

Og så kom der ellers flere både sms'er, tweets og mails med "Du er i Se & Hør", "Du er på flere aviser" etc. - det var heldigvis ikke mig, der var der, men mit firma Kondomaten.

Ganske kort handlede det om, at vores Europa-minister netop havde oplyst at han var blevet far og ikke rigtigt boede med moren - og aldrig rigtigt havde gjort det. Mellem linjerne stod skrevet "det var en smutter".

Anyway - på Kondomaten valgte vi at lave et Nicolai Wammen-tilbud og sendte det ud i vores nyhedsbrev. That's it - ikke yderligere.

Skæbnen ville så, at en journalist på Se & Hør bragte historien og så rullede snebolden. Senere fulgte BT, Ekstra Bladet og et hav af andre medier (du kan se en liste i kommentarerne her). Historien blev bl.a. nævnt på P3 og i TV2 News Tirsdagsanalysen.

Det sidste åndedræt fra historien (bortset fra denne blogpost) er indlægget her på Kommunikationsforum hvor en tidligere DR-journalist benævner det som newsjacking - altså at kapre en historie, der allerede kører i medierne. Ganske interessant vinkel.

Hvor meget jeg end gerne vil sige, at det var udtænkt og placeret, så er det ikke tilfældet. Det var et lucky punch som dengang Skagen slog Brøndby med 7-6 i 1987. Den slags har man også lov til engang imellem.

Min konverteringsrate er stadig ramt af de mange besøgende - men det var sjovt at kigge i Google Analytics Real Time de dage.

Newsjacking resultatet i Google Analytics


Webshop ShoporamaThomas Thomsen 28/11/11 13:41

Fedt lavet, synes ideen er sjov - det kunne flere webshops godt lære af, der er jo mange muligheder som denne, bare i andre sammenhænge.

1

Morten Madsen 28/11/11 15:09

Jeg bemærkede faktisk også succes'en med at hæfte sig på Vammens succes, og som Thomas skriver, så kunne flere webshops garanteret benytte sig af lignende metoder (bevidst newsjacking eller ej).

Men nu er Kondomaten formodentlig også en virksomhed som bedre kan fyre den skæve vinkel af end så mange andre.

Jeg synes det er en sjov idé og din analytics viser jo så også hvorfor den er mere end bare sjov

2

Søren Sprogø 29/11/11 16:36

Det var imponerende at følge, hvordan historien blev samlet op af alle de forskellige medier!

En sjov lille detalje er, at Se & Hør journalisten åbenbart har købt kondomer engang. For det link, han benyttede, havde kampagnesporingen fra dit nyhedsbrev :-)

Hvilket egentligt må have været død-irriterende, da det gjorde lidt sværre at spore effekten fra de forskellige medier ovre i Google Analytics.

3

Morten Vadskær 29/11/11 22:01

Det var vildt frustrerende, Søren. Specielt fordi alle medier fra Se & Hør til Kommunikationsforum brugte linket fra nyhedsbrevet, så al trafik blev krediteret det nyhedsbrev ;-)
Man kan ikke få det hele og jeg er skam også taknemmelig nok for opmærksomheden og dofollow links ;-)

Man kan nu godt modtage vores nyhedsbrev selvom man ikke har købt, så det er ikke nødvendigvis tilfældet.

4

Rosenstand 30/11/11 15:27

Uanset udbyttet på den korte bane: Du har fået råbt "Kondomaten" fra alle hustagene. Det kan kun være gavnligt på den lidt bane!

5

Jacob Worsøe 01/12/11 16:11

Super fed case og dejligt med tal :)

Jeg kan ikke lige se det på grafen, men er det på dagniveau eller ugeniveau? Hvis det er på dagniveau, så er det godt nok voldsomt så hurtigt trafikken falder tilbage til normal igen.

Men er sladderbladene er man vel hot den ene dag og glemt den næste :)

6

Morten Vadskær 01/12/11 16:42

@Rosenstand - Ja, det skader næppe.

@Worsøe - Det er på dagsniveau. Og ja - åbenbart glemt den næste dag. Den spredte sig over to dage i sladderbladene, det er derfor den peaker på dag to

7

Jacob Worsøe 01/12/11 16:49

Det kunne være sjovt at se om din kurve for konverteringsrate er præcis modsat - det er den jo nok, mere eller mindre...

8

Morten Vadskær 01/12/11 21:13

Her er konverteringsraten for selvsamme:
Konverteringsrate-drop

9

Jacob Worsøe 03/12/11 20:37

Ja, der er ikke meget konvertering den dag... Men du havde vel alligvel en lille omsætningsstigning den dag med alt det dejlige trafik :) Fedt at du deler alle disse tal og grafer.

Denne side fik lidt omtale i Go morgen danmark sammen med et længere indslag om Team Rynkeby, men det var slet ikke ligeså effektivt som det her. Så det var super fedt at du fik omtalen et sted der kun var et klik væk.

10

Morten Vadskær 03/12/11 21:04

Hov Jacob - hvilken side var det? Nicolai Wammen-siden eller det her blog-indlæg?

11

Jacob Worsøe 05/12/11 11:19

Undskyld, det er mig der klodser i det og glemmer at linke...

Det var denne side: http://www.tourdetaxa.dk, som jeg er webmaster på. Kan lige prøve at finde lidt Analytics data på det.

Undskyld forvirringen...

12

Jacob Worsøe 05/12/11 11:29

Det var det her indslag: http://go.tv2.dk/morgentv/id-41739763.html

13

Bachmann 06/12/11 09:21

@Jacob: Er du sikker på det er det rigtige link? jeg får noget fra i sommers? :)

14

Ulrik 08/12/11 12:58

Mjah, du cashede måske ikke stort på dagen. Men ingen tvivl om, at folk har snuset lidt omkring og registreret, at dine priser er lavere end i det lokale supermarked. Det vil da helt sikkert betyde noget, når dine besøgende skal købe kondomer på et tidspunkt.

Newsjacking er et udbredt fænomen på nettet. Det hænger sammen med, at der er stadigt større krav til aviserne om at producere mere indhold og hurtigere. Se bare det store antal af ubearbejdede Ritzau-historier, som hver dag pumpes ud på forskellige netmedier.

Til lykke med omtalen uanset hvad. Også selvom det måske var et lucky punch ;-)

15

Anders 05/01/12 10:56

Et glimrende eksempel på newsjacking - og at det virker! Du skriver selv at det var et lucky shot, og det er nok generelt svært at iscenesætte en newsjacking. Meeen - det viser jo bare at det betaler sig at følge med i medierne og blive ved med at prøve, så må det jo lykkes en gang i mellem! Er hermed inspireret

16

Casper Remmer Jeppesen 07/01/12 23:43

Godt eksempel på newsjacking Morten - max effekt med minimum effort :)

17

Michael Rurup Andersen 28/01/12 15:19

Hej Morten,

Meget interessant historie - og et kæk lille markedsføringstrick, der så endte med at fange en viral bølge. Meget fedt lavet!

18

Morten Vadskær 04/02/12 14:49

Og her 3 måneder senere er der stadig lidt liv i historien. Denne gang fra Kristeligt Dagblad (desværre uden link)

19

Pierre Legarth 15/11/13 23:21

Utroligt at man kan få så meget omtale på sådan et tilbud. Godt gået

20

Smid en kommentar

Brug dit eget navn - ikke sådan noget "billig arganolie" eller "mobilt bredbånd"

Anti-spam-check (beklager, men det er åbenbart nødvendigt):

Hvad er to + tre? (skriv tal - ikke bogstaver)