Hvorfor skal jeg vælge Shoporama?

Et af de spørgsmål jeg får oftest er "hvorfor skal jeg vælge Shoporama". Derfor har jeg nu lavet det til et blog-indlæg, så jeg fremover kan henvise folk til det.

Mit umiddelbare svar er "det er heller ikke sikkert, at du skal!". Der er mange gode grunde til at vælge Shoporama og der er også mange gode grunde til at vælge det fra. Her får du de vægtigste pro et contra og jeg slutter af med et andet klassisk spørgsmål "hvad får jeg for de 750,- om måneden?".

Du skal vælge Shoporama, hvis

 • du sælger generiske varer
 • du ikke selv gider rode med udvikling, vedligeholdelse af server, sørge for sikkerhedsopdateringer og sørge for at dine plug-ins og moduler er både forud og bagud kompatible.
 • du vil have en lynhurtig webshop
 • du vil have fuld adgang til din html, css & javascript via sikker FTP
 • du ikke vil bruge din tid på at få din side "optimeret" til søgemaskinerne. Det har vi klaret for dig
 • du kan se værdien af email markedsføring - vi har en superstærk integration med både MailChimp, Ubivox og CampaignMonitor
 • du vil bruge dine kræfter på mersalg og købmandsskab
 • du vil bogføre i Economic eller Billys Billing

Men inden du vælger Shoporama så læs lige punkterne herunder. Måske skal du slet ikke have en Shoporama shop.

Du skal IKKE vælge Shoporama hvis

 • du sælger varer, der skal skræddersyes (altså konfigurerbare produkter) - som f.eks. en computer, hvor man skal vælge bundkort, harddisk, grafikkort etc.
 • du vil have integration med Navision eller skoleintra eller andet, der ingenlunde er forberedt til glat integration med world wide web
 • Du vil have onestep checkout (læs i øvrigt denne glimrende undersøgelse om forskellige checkout typer og hvad det gør ved konverteringen)
 • Du vil have flere forskellige typer valuta på samme side
 • Du vil have flere sprog på samme side
 • Du skal sælge noget, hvor brugeren først skal uploade en fil, som så skal trykkes på et krus, en golfbold eller noget og brugeren skal kunne se filen på kruset, dreje det rundt og halløj
 • Du vil have kunde log-in med pointsystem eller differentierede priser til

Der er mange andre gode grunde til at vælge Shoporama og ligeså mange til ikke at gøre det. Vores mål har været at ramme 80% af alle e-købmænd. De sidste 20% er nødt til at vælge noget andet. Til gengæld leverer vi et rigtigt godt produkt til de 80% og omend vores feature-liste er spinkel i forhold til konkurrenternes, så vil vi sige som Steve Jobs "vi er mere stolte af de ting, vi ikke har lavet, end af de ting, vi har lavet".

Nå.... så til det næst-mest stillede spørgsmål "hvad får jeg for de 750,-?" med underspørgsmålet "Magento er jo gratis".

For de 750- om måneden får du en webshop platform, hvor du ikke skal tænke på opdateringer, vedligeholdelse og sikkerhed. Du skal ikke hente plugins eller moduler for at få det til at snakke sammen med et dansk betalingsgateway eller dansk email marketing software.

"Jamen Magento er jo gratis". Ja - det er gratis, hvis din tid, ingen værdi har. Med en Magento shop skal du selv stå for vedligeholdelse og opdateringer. Det slipper du helt og aldeles for på Shoporama. Men når det så er sagt, så er de næsten ikke sammenlignelige. Magento er en rumraket i forhold til Shoporama, der nærmere er en lille VW Polo (okay - med en meget hurtig motor i).

"Jeres konkurrenter er jo billigere"

-Ja, pris og kvalitet hænger ofte sammen ;-)

"Får man så email hostet hos jer"

-Nej, vi anbefaler du bruger Gmail. Vi koncentrerer os om at lave en god webshop platform og har derfor lavet integration med andre systemer, der gør andre ting bedre. Til statistik anbefaler vi Google Analytics, til email marketing en af de tre systemer, vi har integreret. Til bogføring et af de to systemer, der er integreret o.s.v.

"750,- om måneden er godt nok dyrt!"

Hvis du allerede nu forudser, at du ikke kan komme til at skabe et overskud på 750,- om måneden på din webshop, så er Shoporama nok heller ikke det rigtige valg for dig. Måske bør du starte med at sælge dine produkter på Etzy eller på Den Blå Avis eller Trendsales. E-handel er ligesom al anden forretning forbundet med udgifter (fragt, emballage, godkendelse ved NETS, gebyrer til NETS, email marketing software, søgemaskinemarkedsføring, markedsføring i sociale medier, betalingsgateway, brancheforening, kurser og meget mere).

Hvad siger andre så?

En af vores 10 første kunder var Dreams for Kids. De skiftede fra WordPress og har skrevet lidt om oplevelsen her.

Og her kan du læse brugernes oplevelse på TrustPilot

.

Hvem kan hjælpe dig i gang?

Du kan få hjælp til at starte din Shoporama webshop ved en designpartner som f.eks. Eaglemedia.

Har du spørgsmål?

Så bare fyr løs. ;-)
Webshop ShoporamaMikael Rieck 17/06/13 13:54

Må jeg nysgerrig spørge hvorfor I anbefaler at man bruger Gmail?

1

Morten Vadskær 17/06/13 13:56

Vi bruger det selv til vores egne projekter og synes det er godt. Altså ikke selve Gmail, men deres betalte version, der koster vist nok 4 euro om måneden. Du finder den her http://google.com/a

2

Per Hjortshøj 17/06/13 13:56

Hej Morten
Fin gennemgang, det er da rimelig klar tale.
Men det ser ud som om der mangler et link. Du omtaler en undersøgelse af checkout typer og konvertering, men ingen henvisning til den.
Mvh Per Hjortshøj

3

Morten Vadskær 17/06/13 13:57

Hej Per.
Lav lige en genopfrisker, så er det der ;-)

4

Mikael Rieck 17/06/13 14:02

Okay, så er jeg med. Kunne heller ikke forstå at du ville have nogen til at sende med en @gmail.com adresse.

5

Trine Pedersen 25/07/13 11:11

Godt du nævner Billy's Billing.
Regnskabsprogrammet har en masse gode integrationer med bl.a. webshops som Shopify og Magento.

Man kan gratis prøve regnskabsprogrammet i 30 dage og læse mere om Billy's Billing her: http://billysbilling.dk/

6

Smid en kommentar

Brug dit eget navn - ikke sådan noget "billig arganolie" eller "mobilt bredbånd"

Anti-spam-check (beklager, men det er åbenbart nødvendigt):

Hvad er fem + seks? (skriv tal - ikke bogstaver)