E-købmandens guide til en forrygende julehandel

Lige nu er der fuld smæk på online julegavesalg, så du skal da ikke snydes for en guide til spitze online julehandel.

Julesalget starter ved søgemaskinerne

Mange af dine julehandlende starter i søgemaskinerne. Mange kan også være helt nye kunder, da de måske ikke køber dit produkt normalt. Derfor kan du med fordel imødekomme en del tvivl ude i SERP. De her tre spørgsmål kan du med fordel svare på i din title og description:

  1. Kan varen byttes?
  2. Når varen frem til jul?
  3. Kan jeg få varen pakket ind?

Det betyder, at en oplagt gaveidé som f.eks. en Parkone parkeringsskive i SERP kan gå fra:

Søgeresultat, der ikke er kælet for

til

Søgeresultat, der er kælet for

Du kan med fordel fjerne en del tvivl allerede i søgeresultatet.

Det samme gør sig gældende ved dine AdWords. Der har du ikke nær så megen tekst at gøre godt med, så måske skal du bare svare på spørgsmålet om hvor længe den kan byttes.

Ifølge AdWords-manden Frank Hellerup Madsen, er der yderst få, der klikker på "undersidelinks" i din AdWords-annonce, så du kan med fordel flytte sådan informationer derned.

Lav landingssider målrettet bedstemors søgning

Bedsteforældre, onkler og tanter laver sådanne søgninger:

  • Godt brætspil til 7-årige
  • PlayStation spil til dreng 11 år
  • Gaveidé pige 5 år

Jeg ved det for i mange år havde jeg en affiliate-side med Wii-spil og havde optimeret siderne til sådanne søgninger og juledagene var en fryd.

Giv kredit

Folk er helt blanket af i december, så hvis du kan tilbyde "køb nu og betal først d. 1. januar, så er der gode chancer for et ekstra salg. Du løber naturligvis også en risiko, så det er noget, du selv skal vurdere. Det er "køb nu betal når børnepengene kommer" flyttet over på julehandlen ;-)

Space management

Det går hurtigt online, så dine besøgende vil finde varen med det samme. Derfor er det vigtigt at:

  • Dine bestsellers er placeret på forsiden (eller hvor det er meget nemt at finde)
  • At du har styr på, om din søgefunktion nu også viser de rigtige resultater. Test den selv, få dine kolleger til det eller bed folk om at gøre det, når du laver brugertests. Du bør ikke fortælle dem, hvad de skal søge efter - bare vis dem et billede af produktet. Men vigtigt er det, at dine bestsellers kommer frem, når man søger efter dem.
  • Du fjerner alt det gøgl, du måtte have på forsiden og som ikke har noget med din julehandel at gøre

Sådan julepynter du din shop på 10 minutter

Du har sikkert rigeligt at se til her op til jul, så der er ikke tid til 4 møder med grafikeren. Gør som jeg gjorde. Opret et job på Swiftly (det er en side, der laver små designændringer indenfor en time og til sølle 15$).

Jeg sendte dem mit logo og skrev "x-masify this logo". Og her er resultatet

Kondomaten pyntet op til jul

Mere behøver man ikke gøre ud af det :-)

Tilføj en ønskeseddel

Er dine produkter dem, man typisk finder på ønskelisterne, så overvej at integrere en ønskeliste på din shop. Det kunne være denne dansk-udviklede ønskeliste, som oven i købet er gratis.

Jeg ved ikke om det virker, men jeg ser den oftere og oftere. Det bør i hvert fald afprøves, hvis du er i en stærk branche, hvor gaver er en stor andel.

Lad nu være med!!!....???

1. at lave en online julekalender på Facebook. Like og del 24 gange i december. Det bliver alle trætte af. Specielt den medarbejder, der bliver sat til at lave den (du kan være sikker på en depressions-sygemelding til januar).

2. at lave JavaScript snevejr på hele din skærm. Jeg har været splittet omkring det (som du kan læse her), men jeg synes med smartphones og sådan, at man skal holde sig fra det gejl.

Brug rabatkoder

Helt unikt for julegaver kan du jo nå ud til nyt kundepotentiale. Hvis brugeren vælger at få pakket ind, så læg en rabatkode i pakken, så modtageren også lige kommer på fornavn med din shop. Nu skal du ikke skrive "gælder kun 3 dage", for d. 24. december har folk ikke flere penge. Lad den som minimum gælde et par dage ind i januar.

Brug email marketing

Dagen inden "sidste afsendelsesdag inden juleaften" sender du nyhedsbrev ud. Emnet skal råbe "det er sidste udkald, hvis du skal nå at have dine varer inden jul".

Jeg ved ikke lige, hvad der sker med den bindestreg?

E-mærket har lavet en video, hvor de har placeret en bindestreg helt vanvittigt. Jeg aner ikke, hvad der er sket der. Men se bort fra den. Videoen er fin og du kan se den her:
Webshop ShoporamaBent Andersen 26/11/13 19:36

Tak for de gode tips :-)
Selv om jeg havde tænkt tanker i den retning så var der lige et par ekstra tips der skal implimenteres.

God Julehandel.

1

John Hilmer Hansen 27/11/13 12:07

Tak for et par virkelige gode tips :)

2

Mark Buskbjerg 26/09/14 08:22

Sad og brainstormede, da jeg lige faldt over den her artikel. Jeg arbejder lidt på at lande lidt trafik på firmajulegaverne, så selvom jeg ikke er webshop ejer, så var det nogle gode tips. Jeg går ud fra at ledere søger ligesom bedstemødrene. Så nu skal der researches på nogle specifikke landingspages til det.

Tak for inspirationen. Det virker ikke kun på webshops :)

3

Nicolas Zangenberg 18/12/14 11:18

En måde at få mere plads i annoncer på kan også være ved at bruge infoudvidelser dem kan man heller ikke klikke på og kan f. eks. hedde:

- Bytter indtil 24 jan.
- Køb julegaver før 20 dec.
- Vi pakker ind

Du kan læse mere om infoudvidelser her:

http://www.a-better-traffic.com/lav-bedre-annoncer-med-infoudvidelser.html

God jul

Nicolas

4

Smid en kommentar

Brug dit eget navn - ikke sådan noget "billig arganolie" eller "mobilt bredbånd"

Anti-spam-check (beklager, men det er åbenbart nødvendigt):

Hvad er to + fire? (skriv tal - ikke bogstaver)