Det bedste fra begge verdener

Google Plus er kommet for at blive. De mener det seriøst denne gang (rygtet vil vide de vist faktisk selv bruger det ;-) )

Får det indflydelse på SEO? Det kunne man godt forestille sig.

Er sådan en Google Plus-knap en æstetisk fornøjelse at placere på din side? Ikke just!

Kan vi gøre noget ved det? Ja - det er derfor, du er trofast læser her på siden ;-)

På min kones webshop Faktorfobi har vi placeret Google Plus knappen på forsiden øverst i menuen. Nogen design-pris får den sgu' ikke.

Derfor ville det være rart at, hvis alle de brugere, der ikke var logget ind i Google Plus, ikke fik Google Plus øjebæen at se (min teori er, at folk ikke gider logge ind på et socialt netværk for at +1'e/like en hjemmeside).

Det er yderst nemt at lave. Her kan du se, hvordan jeg har gjort. Bemærk jeg bruger jQuery til at vise den med, så enten skal du inkludere det eller lave god gammeldags DOM scripting til at ændre status.

<img style="display:none;" onload="$('#googleplus').show();" src="https://plus.google.com/up/?continue=https://www.google.com/intl/en/images/logos/accounts_logo.png&type=st&gpsrc=ogpy0" />

<span id="googleplus" style="display : none;">

<g:plusone href="http://www.faktorfobi.dk"></g:plusone>

</span>

Mere skal der ikke til. Nu ser brugere, der er logget ind i Google Plus knappen - og de der ikke er, bliver ikke forstyrret med den.

Kunne du bruge indlægget vil jeg sætte pris på et Google Plus her på siden eller på Faktorfobi. Og hvem ved.... måske følger jeg op med et lignende indlæg for Twitter og Facebook (hvis folket altså har ønsker om det)




Webshop Shoporama



Lars Skou 15/04/12 11:45

Hey, det virker fint.
Nu er øjebæ et subjektivt udtryk men jeg synes det er elegant at skjule knappen hvis man ikke er logget på G+
Kunne man forestille sig, at det samme lod sig gøre med Facebook bæen ( igen subjektivt) som faktorfobi har nederst i venstre side? Jeg synes den er langt mere nasty end G+ knappen.
Hvis jeg beslutter at synes godt om Faktorfobi på Facebook så kommer mit foto til at pryde Faktorfobi... - Det synes jeg godt man kunne tænke lidt over ;-)

1

Morten Vadskær 15/04/12 11:50

Ja, det er selvfølgelig subjektivt. Det er egentligt heller ikke så meget det æstetiske i det, som at jeg bare foretrækker simplicitet.

Og ja, man kan godt forestille sig at gøre det samme med Facebook (se lige sidste afsnit af indlægget). Tror bestemt jeg vil gøre det også.
Vi har skam tænkt over at dit foto (måske) kommer til at pryde Faktorfobi. Når du skriver "man" kunne tænke over det, er det så dig eller os?

2

Christian Jessen 15/04/12 12:10

Super indlæg - simpel og nem løsning, og kan man jo sagtens også lave med både Like og Tweet knapperne.. Tak for tippet, kunne godt forestille mig at gøre brug af det i fremtiden.

(Kunne jo eventuelt også være sjovt at se noget test med konverting? Kan Like, Tweet og +1 knapperne virke distraherende? Får du højere konverting af +1's, Like's osv. ved kun at vise dem til brugere der er logget ind - og eventuelt mere visuelt sted?)

Ser gerne en opfølgning på hvordan man ligeledes skjuler Twitter og Facebook knapperne. ;-)

Dbh
Christian Jessen

3

Mark Buskbjerg 15/04/12 12:52

Fed idé! Det er helt sikkert fedest at man kun viser folk de muligheder de bruger. Brugeren ser det jo næppe heller som den vildeste øjebæ hvis brugeren benytter sig af tjenesterne i forvejen...

4

Tim Liljendahl 15/04/12 13:07

Tak fordi du bliver ved med at dele dine fede opdagelser med os, det er klart noget jeg skal have implementeret på mine sider der bruger GooglePlus knapper.

5

Karsten Krabbe 15/04/12 13:20

Jeg har en blog, som jeg udelukkende bruger for at kunne dele mine posteringer med Facebook og (hvis det ellers kunne lade sig gøre) med min Google+ side.
- Det virker fint med Facebook og Twitter.
- +1 virker sådan set også fint til min personlige profil, men der er jo ingen der frivilligt ønsker 10 - 30 trafikale nyheder på en privat profil..

Kan jeg dele mine indlæg på Google+? Jeg har prøvet med en gratis Goto-url, men denne stopper ved en fejlside.. (måske fordi den er http*s*://

6

Morten Vadskær 15/04/12 13:30

@Karsten Krabbe Jeg må være ærlig at indrømme, at jeg slet ikke forstår dit spørgsmål. Hvorfor skulle du ikke kunne dele dine indlæg på Google+?

7

Bjarne Witthoff 15/04/12 13:58

Forstår lidt. - Ikke hvor den tekst skal sættes.
Svar mig ikke. Følger i stedet.
Forleden forsøgte jeg at forstå et indlæg fra Mads Gorm Larsen.
De +1 hinanden bare hinanden. - Så det blev ved det.

Hvis nogen kan fortælle.
Hvordan nogle google+ kendte kunstnere.
Kan lægge tekst og billeder i strøm. Som ikke bliver foldet af Google+.
Der er tekst på en ½ meters længde og så billede til slut.
Har forsøgt at spørge dem. Og selv forsøgt at gøre det efter.
Tekst bliver foldes sammen med (udvid tekst). Herunder kommer billedet.
De må have lagt en kode - som stoppe dette.

8

Rosenstand 15/04/12 15:35

Det er et smart trick, Vakse! Og absolut logisk at gøre det med Facebook knappen også.

9

Steffen 15/04/12 17:52

Ah kanon !!!

Tak for dine fede tips... Dette vil jeg da bruge, for som du siger, det er sq ikke lige den flotteste knap på jorden (ej heller de andre sociale knapper altså).

10

Henrik 15/04/12 20:37

Lækkert trick.

Svarer præcis til samme manøvre når man vælger at skjule chat funktionen, når den alligevel er offline.

11

Morten Vadskær 15/04/12 22:19

@Karsten Krabbe hvis du mener, hvordan du automatisk deler dine blog posts på Google Plus, så kan det være, du kan finde inspiration her.

@Bjarne Jeg forstår det sådan, at du gerne vil dele både tekst og billeder på din Google Plus. Jeg er ikke nogen Google Plus-haj, så du må nok bare eksperimentere med det. Mht indlægget fra Mads Gorm Larsen, så skal jeg være svar skyldig.

@Jer andre Tak for de pæne ord. Der skal nok komme et om Twitter og et om Facebook også.

12

Karsten Krabbe 16/04/12 07:45

Det er rigtigt at jeg ønsker automatisk at dele mine blogposts på denne blog (i Blogger): http://karstensfblog.blogspot.com/ med min Trafikcenter-side på Google Plus som hedder Trafikcenter Kbh og DK.

P.t. kopierer jeg teksten i bloggen, skifter til Google+ og indsætter teksten her, plus redigerer med fremhævelser af teksten samt indsættelse af links..

Det er jo temmelig molbo-agtigt og tidskrævende. Så jeg mangler et rss-feed som automatisk gør dette, men kun fra denne blog og ikke de 3 andre, som ikke handler om trafik..

Den ideelle situation ville være, at jeg "kun" skulle lave en blogpost én gang, og den automatisk blev delt på min Facebook-side og på Google+

Jeg k u n n e jo godt sætte det op i Wordpress, men bloggen og de 2 sider virker hver for sig upåklageligt. Til gengæld har jeg problemer med Wordpress, som hele tiden skal opdateres og det ene og det andet..

13

Morten Vadskær 16/04/12 09:02

@Karsten Krabbe Er det ikke bare det her RSS feed, du skal bruge?
http://karstensfblog.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss

14

Johnny Speiermann 16/04/12 09:12

Jeg elsker denne type tip, hvor man tænker "Soleklart, hvorfor tænkte jeg ikke lige selv over det.".

Det har nu aldrig generet mig, at knapperne er der, men jeg bliver til gengæld irriteret over de butikker, hvor man kan vælge "Afhentning på lager/i butik", når man bor i den modsatte ende af landet - og problematikken er jo den samme, så der skal nok være nogen, der synes, at knapperne er forstyrrende.

De sociale knapper er ofte lige så anmassende som sidernes primære call-to-action, så det giver rigtig god mening at fjerne dem for de besøgende, der ikke allerede er logget på.

15

Kasper Svendsen 16/04/12 19:38

Tak for dine delinger. Når jeg åbner http://www.faktorfobi.dk/ I safari vises g+ ikke.

16

Morten Vadskær 16/04/12 19:45

@Johnny Jamen, det er jo herligt. Og ja - det er lidt ligesom når man ikke kan vælge internet i en lufthavn og så alligevel skal tage stilling til det.

@Kasper Svendsen Her vises G+, hvis jeg logget ind og ikke, hvis jeg er logget ud. I Safari. Hvilket operativsystem kører du på?

17

Kasper Svendsen 16/04/12 20:00

" Vadskær beklager har ryddet cache, og nu virker det,
God lavet.

18

Morten Vadskær 16/04/12 20:48

Mindre detalje, Kasper ;-)
Det er generelt sådan med tips her på siden at de kun er testet i Firefox, så der er ingen garantier. Men lige her kunne jeg ikke forstå, hvorfor det ikke skulle virke.

19

Bjarne Witthoff 30/04/12 11:58

Morten Vadskær - Tak for svar.
Har spurgt Googletips mf. Også de kunstnere som bruger tekst og billed. Hvor tekst ikke bliver sammenklappet til (udvid indlæg her). Ingen svar fra kunstnere. De taler udenom. Google tips taler om deleindlæg. - Uden vi er kommet det nærmere. Så det bliver ved dette!
Spændende side her.

20

Smid en kommentar

Brug dit eget navn - ikke sådan noget "billig arganolie" eller "mobilt bredbånd"

Anti-spam-check (beklager, men det er åbenbart nødvendigt):

Hvad er seks + to? (skriv tal - ikke bogstaver)