Din verden er for lille til haters

I dag på Twitter skrev Dennis Vinkler, at han havde skaffet folk en god deal og straks var der folk, der ville vide, hvad han tjente på det.

Glem den slags mennesker

Jeg var ude for noget lignende, da jeg lavede anbefalingen af bogen Undercover Economist, som koster omkring 100,-. Jeg har naturligvis placeret en affiliate-kode på linket til boghandlen og straks var der en idiot på Twitter der skrev "ville du også anbefale den, hvis du ikke havde et affiliate-link?".

Grunden til at jeg kalder ham en idiot er følgende:

  • Hvis min hensigt var at anbefale bøger, jeg ikke kunne lide for at score penge på dem, så havde jeg nok valgt en bog, der var dyrere end 100,.
  • Denne blog er spækket med gratis info og anbefalinger uden reklamer. Jeg kunne nemt tjene noget ved at smide reklamer herpå, men har valgt ikke at gøre det. Så det skinner ret klart igennem at bloggen ikke som udgangspunkt er et kommercielt foretagende og derfor er indhold her ikke placeret, fordi jeg kan tjene penge på det.

Hvad svarede jeg ham?

Jeg gad ikke engang svare ham. Jeg vurderede, at jeg ikke kunne trænge igennem og valgte bare at blokere ham på Twitter. Jeg har ikke brug for den slags mennesker omkring mig.

Jeg laver jævnligt en unfollow Friday, hvor jeg fjerner folk, der har twittet for meget #fail og kun har sendt 4square opdateringer ud. Det føles rigtigt godt at rydde ud i "unødvendigt fyld".

Jeg vil opfordre dig til at gøre det sammen.

Resultatet af at omgåes den slags mennesker er, at du bare selv bliver bitter og irriteret. Glem dem - unfollow, block og videre. Don't look back.

Og så god weekend ;-)


SEO kursus


Rosenstand 16/03/12 15:34

Hvor har du bare ret! Jeg er selv i en "udviklingsproces", hvor jeg arbejder med at blive bedre til at ignorere de tumper og indebrændte mennesker, der kun bidrager med negativitet. For mit vedkommende er det svært at lade være med at forfægte mine egne holdninger, når de møder modstand - og når de så møder modstand af trolls og andre typer uden et ordentligt liv, ser jeg ikke deres åndelige fattigdom, før det er "for sent" (og jeg har rodet mig ud i en dyst med dem).

Tak for reminderen :-)

1

Casper Schneidereit 16/03/12 15:34

I Dennis' tilfælde tolker jeg altså ikke det indlæg særlig negativt. Hans motiv for forespørgslen kunne lige så vel være positivt.

Folk er naturligt kritiske overfor anbefaling + affiliate link. Den kritik må man vel håndterer på bedste måde, og det er vel ikke nødvendigvis bare at 'blokere idioten'? Det virker ikke så rationelt i mine øjne :-).

2

John Nielsen 16/03/12 15:44

Hej med jer,

Jeg er altså enig med Casper.. :-)

Hvis man automatisk reagerer overfor "What's in it for you?" med at blokere "idioten", opnår man måske at bekræfte andres tanker i samme retning, selv om de ikke har været så idiotiske at spørge men blot har tænkt det.

Affiliate + anbefaling er i mange fora = utilsløret reklame.

At vi er nogle, som aldrig ville anbefale noget, vi ikke virkeligt synes om (både med og uden umiddelbat payoff) er så en anden sag. På det punkt er vi nok enige.
Jeg mener: Anbefal aldrig noget, som du ikke ville lægge navn til, uanset om der er affiliate link med eller ej.

Anyway.. god weekend til jer.


3

Sebastian 16/03/12 15:44

Så snart man stikker hovedet frem, vil der altid være haters og folk der er uenige - af en eller anden grund, især når vi taler online kanaler. Man kan vælge at ignorere dem - men de vil altid være der ude et eller andet sted, når man siger noget højt i offentligheden.

Efter at have erkendt dette for mange år side, har jeg istedet læret følgende:
- At tælle til 10 inden jeg svarer.
- At ofte ende med at slette mit svar igen, på trods af jeg nogle gange har brugt flere timer på svaret.
- At være yderst diplomatisk :)

Cheers, god weekend.

4

Morten 16/03/12 15:46

Jeg er enig i, at negative mennesker er spild af tid, men tager den kommentar ik lidt overhånd efterhånden? Den kunne bare ignoreres, og så var alle glade...
Der vil altid komme sådanne kommentarer, så man er nødtil at lære at ignorere dem og komme videre...

5

Morten Vadskær 16/03/12 15:51

Ret skal være ret - jeg gjorde regning uden vært. Havde ikke læst det indlæg, Dennis henviste til. Tog bare hans tweet for gode varer. Men når alt kommer til alt, så er det jo i bund og grund ligegyldigt hvad Dennis tjener på det.

I tilfældet med mig var det ret ligetil. Jeg synes ikke, den her blog giver indtryk af at være en pengemaskine og vil til enhver tid blokere sådan en person på Twitter igen. Har gjort det flere gange og trykke med glæde på "Block" knappen igen. Hellere en gang for meget end en gang for lidt. Det er mit humør det gælder ;-)

6

Ruben 16/03/12 15:59

Det er naturligt at være skeptisk over for hvad folk siger, hvis de får penge for at sige det. Men virkeligheden er sådan at rigtig meget af det vi gør, gør vi for at få et eller andet ud af det. Derfor er det lige så naturligt at blive provokeret af folk der beskylder dig for at være uærlig blot fordi du forsøger at opnå en gevinst.

Verden ville bryde sammen hvis vi hver eneste gang skulle påpege "Ville du tale høfligt til mig hvis du ikke fik penge for det?", "Ville du have den her butik hvis du ikke fik penge for det?", "Ville du skrive den her avisartikel hvis du ikke fik penge for det?". I de fleste tilfælde forsøger folk faktisk at gøre noget godt for andre samtidig med at de får noget ud af de selv, og folk der tror de er knivskarpe fordi de har gennemskuet at du jo tjener penge på det du laver, er næppe særlig kvikke generelt, og det er efter min mening helt ok at ignorere dem.

7

Jesper Sølund 16/03/12 16:13

Tak for blog tiden :-) Hvis du rigtig flink, så må du gerne nævne at den trælse person er mig, og eventuelt et dofollow link til min blog http://mobiltbredbandguide.dk/ ;-)

Indlægget var hverken positivt eller negativt ment, det var mest ment som interesse. Altså jeg har før fået hug på Amino over et affiliate indlæg som gav værdi for Amino folket, så ville bare høre om det var noget han tjente kassen på, eller om det bare var håndøre. For så kunne der jo måske være lidt interesse konflikt? :-) Og så er det mest fordi jeg ikke er særlig imponeret over Repaymedia, men det en helt anden historie.

Anyways, jeg er et super positivt menneske, og normalt er jeg ingen hater. Og det syntes jeg hellere ikke jeg er her.

Mojn

8

Rosenstand 16/03/12 16:16

Jeg synes, at emnet er mere interessant end det pågældende indlæg, som vel også mest blev nævnt som en appetizer.

9

Dennis Kjærgaard 16/03/12 16:56

Så kan jeg endelig selv deltage i debatten. Jeg skulle hilse og sige, at internettet ikke er så stabilt i Thailand, som det er Danmark.

Vadskær jeg kan rigtig godt lide din pointe med at fra sortere personer, som bringer en negativer. Jeg har løbende frasorteret denne type personer, men jeg kunne helt sikkert være bedre til at gøre det online. Nok forbi jeg lever af min online indkomst, og gerne vil være venner med alle som udgangspunkt.

Jesper dit indlæg før mig ikke til at frasortere dig. Umildbart tror jeg er en flink og rar person. Jeg synes bare at dit spørgsmål i den Amino tråd var urelevant og forkert at poste i den forbindelse. Du sætter spørgsmålstegn ved om der kan være interessekonflikt i forbindelse med mit link. Hvorfor skal du gøre dig til dommer for det? og dit spørgmål om hvor meget jeg tjener på det, svarer jo ikke på det spørgsmål?
Personligt spørger jeg heller ikke folk om, hvor meget de tjener, og slet ikke offentligt. Derfor tolker jeg det som Jantelov, hvilket kan være svært at indrømme. Men jeg skal da være den første til at indrømme at jeg selv har været præget af den i høj grad, men jeg er blevet meget bedre til at fralægge den med tiden. Især efter jeg er flyttet til Thailand, hvor den slet ikke eksistere!

Roger over from Thailand

10

Jesper Sølund 16/03/12 17:17

Jeg er bestemt rar!

Jeg syntes nu ikke jeg gjorde mig til dommer over noget som helst - Spurgte bare ind til det, da jeg syntes det var relevant om man skulle tolke dit indlæg som kommercielt eller som fantastisk. Jeg syntes bare ikke dealen er så fantastisk som du syntes, det er bare min holdning :-) Den håber jeg at jeg må have - altså hvis nogen anbefaler en bog og jeg syntes bogen er dårlig, så vil jeg stille spørgsmåltegn til anbefalingen, især hvis de modtager procenter.

Det var bestemt ikke så negativt ment som det er blevet til, men mere et elendigt oplæg til lidt debat, skrevet forhastet da jeg var på vej ud af døren. Og jeg er ked af tråden på Amino er blevet slettet, jeg tror nu ikke det er pga. noget jeg har skrevet, men hvis det er, så har det aldrig været meningen.

11

Steffen Daleng 16/03/12 18:15

Jeg synes egentligt at det lægger op til en fin debat, uanset Jespers motivation for spørgsmålet og uanset Dennis's fortolkning af spørgsmålet.

Den har altid ligget i luften den der "Han skal ikke tjene på mig" .. eller "hvorfor skal jeg hjælpe ham med at tjene penge"

Det pudsige ved hele den mentalitet er man som oftest vil se at de mennesker der får den helt store succes, er dem der virkelig åbner op og deler deres succes. Vi er jo tilbage ved hele formålet med Affiliate Marketing. "Jeg hjælper dig, mod en del af profitten"

Whats not to love about that ?

Så at indsnævre den og sige at man nu vil segmentere hele den ideologi op i Right/Wrong - det virker fuldtstændig fjollet på mig, hvis man er i affiliate branchen. Her burde vi alle da netop kunne forstå hele konceptet bag "vi hjælper hinanden - og tjener alle" uden at stille spørgsmålstegn ved hverken moral eller etik bag at man har monetære tanker bag de fleste tiltag man laver, der så samtidig hjælper andre..

Så jeg synes egentligt at udgangspunktet lægger op til en fin debat på det område (uafhængig af den konkrete situation her) :)

Når vi løfter i flot kommer vi nu engang længst. Det var i hvert fald hvad jeg så som sergent når jeg piskede de menige i gennem mudderhuller i fuld oppakning ;)

12

Dennis Kjærgaard 16/03/12 18:21

@Steffen - Word!

13

Morten Elm 17/03/12 09:50

Hvad enten man sælger varer i en webshop, anbefaler bøger eller affliate-netværks må man i en eller anden grad gå ud fra, at personen bag anbefalingerne kan stå inde for produktet.

Så I dette tilfælde antager jeg da, at Dennis selv synes det er et godt produkt, som han selv bruger.

Og at han så også tjener lidt penge på det, er fint med mig.

14

Dennis Kjærgaard 17/03/12 13:32

Hej Morten

Jeg har postet et svar til dig i en kommentar til mit eget indlæg, så Vadskær's kommentarspor stays on topic :)

15

Morten Elm 17/03/12 19:22

Og jeg har nu svaret på din kommentar på din egen blog :-)

Men kort sagt handler det hele jo om, hvorvidt man mener at f.eks. du og Vadskær er troværdige og leverer en masse, som man kan bruge til noget.

Mener man det, burde man ikke stille spørgsmålstegn ved, om baggrunden for det, som I anbefaler - også selvom I tjener nogle penge på det.

Skulle det så mod forventning ske, at I pludselig gentagende gange anbefaler ting, som er noget lort (som man jo desværre har set en del gange i IM-verden), så må man jo tage konsekvensen af det og stoppe med at følge jer.

Det er jo kort sagt et spørgsmål om, hvorvidt man vil sætte sin troværdighed på spil for "ussel mammon". Og det har jeg ikke grund til at tro, at I vil.

16

Ulrik Baltzer 19/03/12 09:37

Jeg er på linje med Casper og John.

Du skriver:

"Jeg gad ikke engang svare ham. Jeg vurderede, at jeg ikke kunne trænge igennem og valgte bare at blokere ham på Twitter. Jeg har ikke brug for den slags mennesker omkring mig."

Det hænger ikke helt sammen. Du gad godt svare ham, men du valgte at gøre det på din egen personlige blog. Hvorfor så ikke svare ham direkte i det forum, hvor han stillede dig spørgsmålet? Du kunne også skrive indlægget og sende ham et link til det i stedet, hvis det endelig skulle være.

Det her handler om kommunikation. God kommunikation. Og det er ikke god kommunikation, når man bliver børnefornærmet over kritiske spørgsmål, synes jeg.

Jeg kan godt forstå, det er frustrerende, at folk hele tiden skal mistænke en for alt muligt, selvom man bare prøver at hjælpe. Jeg har selv lavet et indlæg på Amino, hvor jeg delte en masse gode, ledige domæner. Her blev en person harm over, at jeg havde inkluderet et affiliate-link til UnoEuro i mit indlæg (på min egen blog). Jeg kunne selvfølgelig vælge at sige "haters gonna hate", "hold kæft en idiot" og "du er indbegrebet af dansk jantelov og en forfærdelig misundelseskultur". Men jeg valgte bare at svare ham stille og roligt.

Jeg oplever i stigende grad, at nogle af de personer, som virkelig har skabt stærke personlige brands på Amino, er blevet lidt for arrogante. Lidt for store til den her verden. Og det er vel også årsagen til, at de omtalte personer ofte beklager sig over, at folk har "ih så ondt i røven", hver gang de bliver mødt med kritiske spørgsmål. Hver gang bliver det diskuteret på Twitter, hvor de omtalte personer hurtigt klapper hinanden på ryggen og bekræfter hinanden i, at det virkelig ER "os mod alle de uvidende idioter".

Jeg savner lidt ydmyghed.

I øvrigt tak for alle de gode indlæg, du har skrevet her på bloggen. Jeg kan så også sige, at jeg bestemt ikke har ondt i røven, hvis du smider et affiliate-link her og der. Det har jeg accepteret som præmissen for, at du fortsat vil dele ud af dine guldkorn.

17

Morten Vadskær 19/03/12 09:44

Ulrik - det er en fed kommentar, du kommer med, men jeg vil stadig fastholde, jeg ikke gad svare. Mit indlæg her er til Dennis og ikke til ham. Jeg kan med hånden på hjertet sige, at jeg er fuldstændigt ligeglad med omtalte person (som jeg faktisk ikke kan huske navnet på). Jeg er stadig af den overbevisning, at jeg ikke gider bruge den nødvendige tid på ham.

Jeg synes bestemt ikke, jeg har opført mig arrogant. Du finder ekstremt få affiliate-links på den her blog. Et af mine mest besøgte indlæg handler om iPods og der er ikke et eneste affiliate-link i. Jeg har affiliatelinks til ca. halvdelen af de bøger, jeg anbefaler og så til MailChimp. Det er alt, og jeg har vurderet at ingen af delene bliver billigere af, at jeg fjerner mit affiliate-link, så jeg ser ikke de store problemer i det.

Jeg mener stadig, at det var et spørgsmål, der var for dumt at svare på. Kig lige på den her blog - ligner det noget, der er lavet for at lave affiliate-penge? Hvis den var spækket ind i reklamer, så synes jeg spørgsmålet var relevant. Men som det ser ud lige nu så nej.

Selv tak da. Jeg er glad for at du kan bruge indlæggene (der i 9 ud af 10 tilfælde ikke har affiliate-link vedhæftet ;-) )

18

Thomas Navntoft 07/04/12 05:12

Affiliate eller ej - det er en spændende snak om likes og anbefalinger i de sociale medier. Personligt synes jeg at det hele vil blive kedeligt, hvis alle er enige i det man selv poster og aldrig får input fra nye 'blocked' kanaler.
Et link til en anden blog om emnet

19

Tom Sand 09/04/12 22:51

Jeg mener generelt ikke man skal dømme andre ud fra et førstehåndsindtryk, men en gang imellem bliver vi alle stødt af en eller anden grund og så er vi sådan indrettet at vi reagere på vores egen måde - på godt og ondt!

Mener debatten er spændende fra den vinkel, at alle os newbees forsøger at "suge" så meget viden til os fra de erfarende rotter i faget, som gider bruge tid på os og blogger med tips og guides. Men en gang imellem kommer vi for tæt på og spørger for meget eller for specifikt til at modtageren (læs den erfarende rotte ;-)) synes det er ok!

Skulle jeg komme i samme situation håber jeg bare at modtageren vil svare, at nu er det for meget - hvis det så efterfølgende viser sig at beskeden trænger lidt langsomt ind, ja så vil de fleste nok reagere som Vadskær :-)

20

Morten Vadskær 10/04/12 10:28

@Tom Grunden til at jeg bliver stødt er, at min blog og mine services er forholdsvis transparente. Man skal være mere end almindeligt dum, hvis man ikke kan gennemskue hvad der foregår på min blog. Jeg sidder ikke og anbefaler ting til højre og venstre, uden at kunne stå inde for dem. Kan jeg stå inde for et produkt, hvor jeg har en affiliate-konto, så vil jeg da være dum, hvis jeg ikke smed et affiliate-link på. Jeg vil sige, at jeg ville være så dum, at du sandsynligvis ikke ville gide at læse min blog længere, fordi du tænker "han er da for dum".
Slut-prisen stiger jo ikke fordi jeg får 5-10% af et salg.

Man er meget velkommen til at spørge om stort set alt, men nogle spørgsmål er så dumme, at de tangerer idioti/chikane. Don't feed the troll ;-)

Spørg løs, Tom

21

Tom Sand 10/04/12 13:02

@Morten: Selvfølgelig vil hovedparten af dem der laver blogs indsætte affiliate hvor det er muligt (med måde), og hvis man som e-købmand får en god ide om at anmelde noget man selv bruge/læser så er det forhåbentlig underforstået at der vil være affiliate - det gør ikke bogen ringere (hvis man er enig) - nå det var vist også det der var pointen :-)

Der kommer ikke spørgsmål endnu, men jeg samler sammen ;-) Så kan du altid køre til Storvorde og slå hovedet ned i maven på mig :-)

22

Smid en kommentar

Brug dit eget navn - ikke sådan noget "billig arganolie" eller "mobilt bredbånd"

Anti-spam-check (beklager, men det er åbenbart nødvendigt):

Hvad er seks + fire? (skriv tal - ikke bogstaver)