Icing on the cake

I dag modtog jeg et nyhedsbrev fra Brugertest.nu (der er indstillet til e-handelsprisen, tillykke med det). Nyhedsbrevet slutter således.

Nyhedsbrev fra Brugertest

Sådan slutter mange nyhedsbreve og det er jo fint nok. Men hvis du gerne vil gøre det en anelse mere personligt, så skriv dit navn med en anden font. Det tager sig helt anderledes ud og det tager kun et minut at gøre det. Her kan du se et alternativ.

Nyhedsbrev fra Brugertest

Jeg anbefaler dog at lave det i et grafikprogram og inkludere det som et billede, da det ikke er alle, der har alverdens lækre fonte installeret på computeren.

Hvad er din holdning? Er det ikke lidt mere personligt?


SEO kursus


Frank Hellerup Madsen 16/02/12 14:50

Jo, det ser mere personligt ud, men det fungerer vel ikke nødvendigvis så godt hos sådan nogle som mig, der oftest ser den slags mails uden grafik (webmail, mobil eller bare fordi, jeg ikke slår billeder til i Outlook)?

1

Uffe 16/02/12 14:51

Tjoh, men så har vi jo problemet med at man specifikt skal give ens mailklient lov til at downloade billedet først (gælder dog ikke iOS-baserede klienter, hvilket i øvrigt også er en stor fejl). Og det er der mange der ikke gør.

De modtagere der ikke giver lov til det, vil så kun få vist alt-teksten (såfremt man husker at angive sådan én), som typisk vil se anderledes ud end den almindelige tekst.

Så det er fint for dem der vælger at få vist billeder. For dem der ikke gør, vil det efter min mening være bedst at bruge alm. tekst. Så må man selv gøre op med sig selv hvilken gruppe man helst vil please.

2

Henrik Bondtofte 16/02/12 15:20

Jeg har haft rigtig gode erfaringer med at sætte et mere personligt præg på nyhedsbreve, afsenderbillede er også noget man bør prøve at teste på. Det har jeg også haft gode erfaringer med, på nogle sites.

Ovenstående setup gør sig i øvrigt også godt til almindelig e-mail korrespondance.

3

Thore Fogh 16/02/12 15:31

Hej Morten, sikke en fint underskrift jeg har fået mig der - markant pænere end den jeg ellers kan præstere, og tak for tip! :)

Det personlige i nyhedsbreve er helt sikkert vigtigt, og det er som du selv skriver the icing du her tilføjer. Vi bruger campaign monitor, så skal have ændret skabelonen. Hvis der er tale om en gratis font må du endelig fremsende.

4

Mikael Rieck 16/02/12 17:10

Jeg kan sagtens følge ideen og vælger man en font der gør det tydeligt hvad ens navn er (det hjælper ikke hvis det ikke kan læses af alle), så giver det absolut et personligt præg. Som både Frank og Uffe er inde på, så ved jeg ikke om det personlige touch bliver opvejet af de mange der ikke kommer til at se billedet.

Personligt bruger jeg det ikke.

P.S. Iøvrigt irriterende at jeg SKAL skrive http foran mit domæne :)

5

Morten Vadskær 16/02/12 20:30

@Frank & Uffe Den med grafik er jo en, man skal gøre op med sig selv. Vil sige at der selvfølgelig skal en alt-tekst på. Det skal der sgu' på alle billeder. Men jeg er som regel ude i et salgs-ærinde og derfor har jeg valgt altid at sende html-mails med billeder og the shit. Hver gang jeg har split-testet det, har det vist at html sælger klart bedst. Jeg er godt klar over at nogle vælger det fra. Win some - lose some ;-)

@Thore Du kan få en png eller selv købe dig fonten her.

@Mikael Tjah, men et link består jo ofte af http, så det er en del af det ligesom .dk ;-)
Men husker den ikke dine oplysninger?

6

Bjarke Klüwer 16/02/12 21:26

For at undgå at øge risikoen for identitetstyveri, vil jeg anbefale ikke at bruge et billede af sin egen underskrift, men vælge en font der ligner håndskrift og bruge det i billedet i stedet. For måske er det ikke alle 10.000 modtagere af dit nyhedsbrev der har lige gode intentioner.

Pat Flynn fra SmartPassiveIncome.com er et godt eksempel på en - i mine øjne - skidt omgang med informationer på nettet, når det kommer til underskrifter (forudsat selvfølgelig at det rent faktisk *er* hans underskrift). Ikke nok med at hans underskrift ligger på http://www.smartpassiveincome.com/ebooks-the-smart-way/ men han skriver også månedlige blogindlæg om hvor mange penge han tjener (og det er del!) og på hvad. Se http://www.smartpassiveincome.com/my-income-reports/.

7

Mikael Rieck 17/02/12 10:30

@Morten, det gør den nogle gange, men har jo mange forskellige PC'er og sletter også historik i browseren med jævne mellemrum.

8

Morten Vadskær 17/02/12 10:35

Så hr. Rieck - nu har jeg skrevet http:// for dig. Kan du selv klare at skrive "antphilosophy.com"? Ellers stik mig dine IP-adresser, så skal jeg sørge for at det også er udfyldt for dig. Det kaldes blog-service ;-)

9

Mikael Rieck 17/02/12 10:45

Ja beklager at jeg skal hjælpe dig op på det niveau vi WP brugere har vænnet os til :)

Det optimale ville naturligvis være, at http:// slet ikke blev vist, men bare sat på i baggrunden, men det er ok at være lidt forskellig. Det er jo trods alt ikke WP :)

Tak for den fine fredagsservice.

10

Nikolaj Astrup Madsen 17/02/12 12:03

Jo, det ser mere personligt ud. Jeg ved ikke bare om det er mig, men for mig virker også sådan lidt at man forsøger at være personlig, uden at være det.

Du må da næsten have lavet noget splittest, og i så fald hvad var resultatet?

:-)

11

Morten Vadskær 17/02/12 12:25

@Mikael Du kan få det, som du vil ha' det. Jeg laver det om, så det er lige meget. Den checker selv om det er skrevet eller ej. Du har ret - det er ikke WP og det giver mig jo uanede muligheder ;-)

12

Mikael Rieck 17/02/12 12:36

Jeg takker, bukker og ønsker god weekend. :)

13

Bjarke Bekhøj 17/02/12 13:51

Jeg fik lige en tanke da jeg læste dette, istedet for at gøre nyhedsbreve pænere med billeder, håndskrift og jeg skal komme efter jer - hvorfor så ikke prøve at gøre dem mere simple.

Jeg modtag for et par måneder siden en simpel tekst mail med en hilsen og en invitation til et arrangement, mailen var sendt som ren tekst - dog igennem et nyhedsbrevs system. Jeg hoppede i fælden og troede faktisk den var skrevet personligt til mig.

Måske et alternativ til at gøre nyhedsbrevet personligt, kommer dog an på hvilken type modtagerlister man har.

God weekend

14

Martin Skøtt 17/02/12 14:29

Interessant vinkel.

Det burde være relativt enkelt og teste over en periode om det ene eller andet giver bedre resultater.

@Bjarke Bekhøj: Hmm, det havde jeg faktisk ikke tænkt over, plain-tekst nyhedsbrev er så old school, så det er lige før det er blevet inn igen, så kunne godt virke :-)

/Martin

15

Christian Haugaard Brix 20/02/12 09:53

Straks jeg læste dit indlæg var jeg helt enig i princippet, men uenig i udførslen!
I kommenatarerne skriver Bjarke Klüwer så næsten det modsatte af det jeg ville skrive: Efter min mening er det nemlig vigtigt IKKE at bruge en font, men derimod et billede af "din egen" underskrift: Det virker efter min mening for fake med en skrifttype - og kan næsten have den modsatte effekt: i hvert fald hvis man kan se, at det bare er en font og ikke noget personligt. (Det er jeg så faktisk ikke sikker på, at jeg umiddelbart kan se i Thore-eksemplet, ud over på h'et.)

Derfor bør man burge en scan af en "rigtig" underskrift efter min smag - SÅ bliver det personligt! Bjarke Klüwer har dog selvfølgelig ret i risikoen: Men det må man jo tage højde for og lave en ny underskrift til formålet! Skriv fx kun dit fornavn, hvis din undergriffer normalt er hele navnet. Skrift med letlæselig skråskrift, hvis du plejer at have et krussebimbotegn normalt. Skriv den sirligt med ventre hånd, hvis du plejer at skrive den med højre. Eller noget.

Har efterhånden flere gange hørt, at det der virker ALLERbedst faktisk er tricket med at få det til at ligne en ganske almindelig email. Det behøver jo ikke være klartekst, men med samme layout/signatur osv., som hvis du havde sendt den fra Outlook eller hvad du bruger. Kan selvfølgelig ikke finde kilder - ud over, at jeg mindes, at Winum vist også var inde på det i den her omgang Pottercut

16

Nikolaj Landrock 20/02/12 11:20

Hey.

Synes generelt det er en god idé med lidt lækkert på toppen af kagen. Jeg ville dog aldrig indsætte et billede med underskrift frem for at vælge en font. Specielt ikke i det overstående eksempel, da resten af mailen er udført i tekst og derfor ville kunne læses uden at tillade visning af billeder. Der vil i nogle clients være en læsbar tekst men med et rødt kryds der hvor din underskrift ville være sat ind. Ikke optimalt, synes jeg.
Der er desuden mange e-mail clients i dag, som er mere modtagelig for sjove fonte end for billeder. Jeg mener ydermere at Thore i dette tilfælde, endda ville kunne indsætte et billede af sig selv, både for at øge det personlige præg, men det er også min erfaring at det er tillidsskabende.

Er fuldkommen enig i at det giver et personligt præg og helt sikkert gør det mere lækkert at se på.

17

Smid en kommentar

Brug dit eget navn - ikke sådan noget "billig arganolie" eller "mobilt bredbånd"

Anti-spam-check (beklager, men det er åbenbart nødvendigt):

Hvad er et + tre? (skriv tal - ikke bogstaver)