Facebook markedsføring revisited

I dag er bloggen overladt til Casper Blom - ham, der sælger billige golfbolde og arbejder med sociale medier.

Han har skrevet det p.t. mest læste indlæg her på bloggen og mente, at det var tid til en opdatering, så hermed overlades ordet til Casper:

Efter jeg skrev mit sidste blog indlæg her på bloggen 'Sådan laver du en super-sprød Facebook-side' er der sket en del både hos mig, og på Facebook.

Personligt har jeg fået arbejde hos Just-Search.dk, hvor jeg nu arbejder med social medie marketing.

På Facebook er der kommet en timeline, ændret i en masse funktioner og så er de kommet på børserne og har tabt et 5-cifret beløb.

Nå, begynd nu bare at brug Facebook og klik på de annoncer ☺

Jeg synes bare det var tid til at komme med en lille opdatering – jeg håber du bliver klogere og kan bruge det i din markedsføring på Facebook.

Dit Facebook-udseende

For at få flest mulige fans, så er det altid godt at se lidt lækker ud. Sådan er det også i virkeligheden.

Der er nu kommet Facebook timeline, hvilket betyder at måden din Facebook-side vises på er ikke ligesom før. Det betyder også at du nu skal have et nyt banner på din side.

Dit timeline-banner skal helst være i størrelsen 815x314, så fylder det nemlig mest muligt. Det som du skal være opmærksom på, er at dit profilbillede går ind over et stykke af dit timeline-banner. Det betyder altså at du skal have fat i dine grafiske evner, og lege lidt med det.

For designere med kreative skills der selv vil lege, så anbefaler jeg følgende, som er en template hvor du selv kan lege med dit timelinebanner.

For dem der ikke selv kan/vil lege i Photoshop, så anbefaler jeg følgende service, hvor du kan redigere i det online.

Hvis du ikke selv har lyst til at lave den, eller kender nogle der kan, så anbefaler jeg at smide opgaven på Amino. Der er super mange dygtige derude, og det koster ikke mere end et par få hundrede kroner for et lækkert banner.

Lækker brugervenlig URL

Den sidste ting er så at du skal have dig en lækker URL. Alt efter hvilken kategori du har oprettet din side, så afhænger det af om du skal bruge 25 likes, for at du kan vælge dit eget brugernavn på siden. Brugernavnet er det som står efter facebook.com/.

Men som tommelfingerregel skal du bruge 25 likes. Når du har dem, så gå ind på følgende URL: www.facebook.com/username

Facebook landingpage

Landingpages er nu døde, og det betyder at folk nu bare lander direkte på din timeline fremover. Husk derfor også at få noget i dit timeline-banner med, hvor du opfordrer folk til at synes godt om din side. De færreste tænker selv, så tænk da for dem!

Det er desværre ikke muligt, at vise et banner til fans, og et til ikke-fans.

Men en måde kunne jo være fx at skrive "Nu har du husket at synes godt om os, ik'?"

Facebook konkurrencer

Facebook kom for lang tid siden med nogle regler omkring hvordan man må kører på konkurrencer på Facebook. Disse bliver dog løbende opdateret, seneste gang d. 29. februar.

Jeg har opsummeret de vigtigste Facebook konkurrence regler inde på min blog.

Har du lyst til at læse lidt mere og selv sætte dig ind i det, så anbefaler jeg dig dog at læse det fra den oprindelige kilde (læs punkt E).

Da du nu skal bruge et modul til at køre konkurrencer, så vil jeg gerne anbefale de to følgende:

http://www.kb-marketing.dk/viralt-facebook-konkurrence-modul/

http://www.vato.dk/facebook/konkurrence-system/

Begge to overholder alle regler, og virker rigtig godt.

Det her Facebook-sjov, giver det nogle basseøre?

Ja og nej. Dejligt svar, ikke sandt?

Med nej menes der, at hvis du blot opretter en side og opnår et par hundrede fans, så vil du ikke kunne se det i Analytics. Og hvis du kan, så gør du noget galt med din søgemaskineoptimering eller adWords strategi.

Men ja menes der, at her hvor jeg mener at Facebook er super godt, er at det skaber noget opmærksomhed. Ved at du løbende ligger nogle sjove ting ud, får folk til at like dine morsomheder, så er du hele tiden i ’top of mind’ hos folk. Det betyder at næste gang de skal købe kondomer, så går de ind på Kondomaten – de havde jo store kondomer, ik' ☺

Så jeg mener altså bestemt stadigvæk, at man skal have en side, og løbende sørge for at holde den opdateret. Det er muligt at det ikke giver omsætning nu og her, men se det lidt som om at du bygger et stort banner op af motorvejen. Det vil heller ikke give dig omsætning, men når folk til sidst er kørt forbi 100vis af gange, og du bliver ved med at bygge det større, så skal det nok give dig omsætning.

Med det at sige, så er der selvfølgelig også nogle webshops som får et kick i omsætningen når de smider et knaldgodt tilbud ud på Facebook. Men okay, det vil nok også give et kick i omsætningen hvis de smed det i nyhedsbrevet, så det synes jeg ikke man kan bruge på samme måde.

Når det nu er sagt, så kommer det selvfølgelig helt an på om man vil følge retningslinjerne. På Hecata blogger jeg om online markedsføring, og til Marketing Camp fortalte jeg om hvordan jeg på 10 dage havde omsat for over 30.000,- kr. Til en tøj-webshop, ved ikke at følge Facebooks regler, og uden at webshoppen kunne risikere noget på deres egen fan-side.

Der er masser af muligheder for at hente omsætning – tænk kreativt, og prøv det da af!

Lets get some likes!

Ikke så meget snak, her er nogle tips til at få nogle nemme likes:

  • Køb dem på Fiverr.com
  • Sæt det på din tak-for-ordren-sider
  • Smid det i alle dine automails – få så meget ud af dine kunder, som muligt

At købe likes på Fiverr

Efter at jeg nævnte det i Pottercut, så var der en del diskussion om det. Nogle mener det er at snyde. Andre mente endda at det var bedre med rigtige fans. Virkelig? Ja. Og kære læser, det ER bedre med de rigtige fans.

Men grunden til at jeg gentagne gange snakker om at købe fans på Fiverr er ret simpel. Mennesket er flokdyr, så når man ser at der er 500 der ’synes godt om’ en side, så er mennesket generelt set også mere tilbøjeligt til at trykke ’synes godt om’ fremfor hvis der er 13 mennesker. Det siger bare SÅ meget.

Så er der eksperterne, som nu vil begynde at snakke om edgerank. Det er klart, at de 500 kinesere man køber for 5 dollar, ikke er dem som interagerer mest med dit indhold. Derfor er det ikke optimalt. Men ift. Det udbytte du får ved at flere synes godt om din side, så synes jeg det er mere værd. Så kan du langsomt rense ud i dine kinesere, og så få rigtige fans. Det sker endda helt af sig selv, da nogle af de kinesiske profiler sommetider bliver slettet.

Det er selvfølgelig ikke henvendt til de kæmpe store virksomheder. Dem ville jeg aldrig anbefale at købe fans. Det er derimod henvendt til de 95 % andre virksomheder, som bliver drevet som en mindre virksomhed. Her mener jeg at værdien ved at købe nogle fans, bliver højere på sigt, selvom din edge rank score sænkes.

Der var også en der mente det var amoralsk. Come on, lad os være ærlige. Her der manipulerer vi en smule med Facebook, og får flere folk til at klikke. Men hvad er det lige vi gør, når vi bruger en masse falske blogs til at skrive en masse fantastisk om os, og så linke til os, så vi ligger nummer 1 på vores vigtigste søgeord? Det er vidst i samme boldgade. Så er der også dem, der også mener at søgemaskineoptimering er amoralsk, men det har jeg ikke tid til at forklare, hvorfor jeg mener de er helt ude i skoven.

Facebook annoncering, er det værd at prøve af?

Jeg har efterhånden prøvet det af på en del virksomheder, og min konklusion er blevet at det er meget brancheafhængigt. Nogle brancher virker det på, andre gør det ikke.

Det som jeg blot kan se, i og med at jeg også arbejder med søgemaskineoptimering, er at det er svært at få tiden til at hænge sammen. Ofte når du laver Facebook-annoncer, så har de ikke en særlig lang livscyklus. Når den har ligget der i omtrent 14 dage, så er den stærkt på vej ned i antallet af klik og visninger. Så stiger din klikpris, og det er ikke længere rentabelt. Så skal du igen bruge tid på at sætte en ny kampagne op, nye billeder osv. Det tager tid. Ofte så er det man kan hente ud af Facebook, på ingen måde heller ikke sammenligneligt med Google.

Og jo, en lille disclaimer er at det selvfølgelig findes virksomheder i småtal derude, som kan lave en god forretning på det, men kigger vi på den brede befolkning, så er altså uden tvivl mindretallet som får nok ud af det, til at det er noget værd.

Beslutter du dig alligevel for at prøve det af, så læs mine gode råd og tips til Facebook annoncering.

Er der så mere at gøre, med det Facebook-pjat?

Ja, meget. Men det er her hvor det fluffy-social-media-ekspert sætter ind. Når man først har alle de basale, og lette ting på plads, så gælder det om at lave noget unikt, så man kan blive et samtaleemne på de sociale medier, primært Facebook. En viral video, et sjovt billede, en morsom statusopdatering er bare nogle af de muligheder man har.

Udfordringen med disse sociale kampagner, er ofte at de kan være svære at måle på, især hvis man primært bruger omsætning og besøg som et vigtigt KPI. Ofte kan sociale kampagner nemlig være noget som bliver delt mange gange, og driver rigtig mange nye synes godt om, men ikke noget der kaster direkte omsætning af sig.

Det som det til gengæld dog gør, det er at sørger for at dit brand er i top of mind. Så næste gang folk er ved at få noget på den dumme, så er Kondomaten.dk det første de tænker på. Og hvis de er ved at få noget på den dumme udenfor i solen, så tænker de selvfølgelig også på Faktorfobi

Så når man snakker om at sociale medier snakker om varm luft, så kan jeg give jer delvist ret. Men sådan er det i alle brancher. Udfordringen er bare, at det kan være sværere at bevise at det er varm luft, når vi snakker om social media marketing.

Jeg vil til enhver tid anbefale mellem-store og store virksomheder at sørger for at have en ansat, eller hyre hjælp ude fra, til at sidde med deres social medier. Sørger for at skabe social awareness, holde deres Facebook-side skarp og komme med tiltag på hvordan de kan skabe en bro imellem deres hjemmeside og de sociale medier, så de bliver delt noget mere.

Er Facebook det eneste vigtige sociale medie?

Nope, du skal uden tvivl også være på Twitter, Google+, Linkedin og have en Amino virksomhedsprofil. Mængden af trafik du trækker fra de andre sociale netværk vil som regel være utrolig lav, men du får nogle fine links ud af det, og det ser godt ud fra Googles synspunkt, og det er uden tvivl noget de kigger mere og mere på.

Fede eksempler

Slutteligt har jeg bare lidt eksempler på fede Facebook sider

Vadskær himself for morsomt banner

Telia - deres menuikoner spiller

God inspiration til sjove bannere

Har du nogle flere? Så smid en kommentar – jeg er vild med at blive inspireret.


SEO kursus


Brian Brandt 23/05/12 10:51

Ganske fornuftigt indlæg, Hr Blom.
Du skal dog lige passe på med dit "topbanner" - der er ret strenge regler omkring hvad der må være i det. Du må så vidt jeg har forstået ikke opfordre til et "synes godt om", have adresser, telefonnumre eller andet i banneret.

Lad os så se om dette indlæg kan indtage 1. pladsen :-)

1

Golfboldedrengen 23/05/12 15:43

Ah ja, god pointe hr. Brandt, den glemte jeg at få med. Det er korrekt..

2

Søren 29/05/12 23:38

Super godt indlæg, Casper. Altid en fornøjelse at læse :-)

3

Mariann Juul 18/06/12 18:58

Virkelig interessant læsning, Casper!

Hvad er din holdning til, at man på facebooksider øverst tydeligt kan se fotos af de venner siden har - virker det uprofessionelt? Jeg kan se, at der er flere af de større firmasider, der ikke viser vennerne øverst til højre på siden. Hvordan er det muligt at opnå det?
Glæder mig til dit næste nyhedsbrev!

Mariann

4

Kristian 12/10/13 09:30

Interessant artikel, med rigtig mange gode pointer og råd!

Facebook markedsføring kan virke ligetil, men skal det virke effektivt, er det ikke altid tilfældet. Så jeg er sikker på der er mange, der vil få glæde af dine tips i artiklen.

Til andre, kan jeg meddele at Casper ligeledes har lavet et podcast på Pottercut som er værd at tjekke ud! :-)

5

Smid en kommentar

Brug dit eget navn - ikke sådan noget "billig arganolie" eller "mobilt bredbånd"

Anti-spam-check (beklager, men det er åbenbart nødvendigt):

Hvad er fem + fire? (skriv tal - ikke bogstaver)