Jeg spår lidt om GWOs fremtid

Det er vist ingen hemmelighed her på bloggen, at jeg er stor fan af Google Website Optimizer. I dag har jeg siddet og leget lidt med at kombinere GWO og Google Analytics nye asynkrone kode (er du meget nysgerrig, så kan du jo kigge kildekode på min side om mobilt bredbånd)

Well - i min søgen efter den rigtige løsning, var jeg forbi GWOtricks.com (en af mine favoritter, der desværre står lidt stille), et par af Google Analytics tekniske sider - og så good ol' Techie Guide.

Det satte nogle tanker i gang om, hvad jeg tror, vi kan forvente os af Google Website Optimizer i den nærmeste fremtid. Sidste år spåede jeg, at der ville komme et API - og det kom kun få måneder senere. Men hvad mere??..

Integration med AdSense

Jeg tror helt ærligt at de bakser med at lave integration med Website Optimizer og Google AdSense. AdSense og Analytics er allerede parret (godtnok på en lidt Storm P.-agtig måde, hvor du kun kan parre en GA-konto med en AdSense-konto), men det er da et skridt i den rigtige retning.

Med en spiselig integration mellem de to, vil GWO blive det foretrukne test-værktøj for folk, der driver AdSense-sider. Integrationen skulle være baseret på "indtjening" og ikke på klik, så hvis du tester to sider op imod hinanden, så vil du kunne se, hvilken af de to sider, der giver dig bedst indtjening. Ville være lækkert, ikke?

En kode til alle tests

Visual Website Optimizer har det allerede. Når du én gang har indsat sporings-koden på din side, så skal du ikke bøvle med det mere. Sådan skal det laves!

Det tror jeg også, at GWO-folkene har erkendt, så mon ikke de roder med at få lavet en lidt mere vedligeholdelsesvenlig udgave af det?

Overfør værdi (beløb) med testen

Som e-købmand kan man godt risikere at lave en test, der viser, at side A performer bedst sådan rent statistisk. Men derfor kan side B godt skabe det største overskud. Forestil dig, at side A viser et formidabelt tilbud f.eks. køb "3 pakker kondomer for kun 99,-" (så fik jeg også lige sneget det link ind, hva'?). Det tilbud er så godt, at den side har en højere konverteringsrate end side B, hvor der står "køb 2 pakker kondomer for 99,-". Men side B vil jo give dig det største overskud, så selvom du får flere konverteringer med side A, så vil side B give dig den bedste indtjening.

Sådan som GWO er skruet sammen i dag, vil den vise at side A er din vinder - og den vil du så implementere; og dermed miste penge. Derfor tror jeg, at vi får et "værdi-felt", som vi kan tilføre vores konvertering. -Og skal jeg være ærlig, så tror jeg, at det er dén feature, vi får at se først.

Well - det var et par af mine tanker omkring Google Website Optimizers fremtid. Har du nogle bud på nye features, så vil jeg mægtigt gerne høre dem.


Jacob Kildebogaard 13/09/10 13:34

Hey Vads

Hvorfor var det lige du sprang integrationen med Analytics over? I dag skal man selv lave koder til at spore test version via Custom Variable, hvor versionen registreres (og så kan man se omsætning, så du ikke behøver integrere omsætningen i GWO).

Så der kommer da en on the fly "integrer med GA", som kommer med i koden, som du korrekt siger, ikke skal skiftes for hver test.

Det er først når du har integretet testen i GA at du kan se om den ene version er fantastisk til organisk trafik men stinker til direkte osv osv.

1

V4D5 13/09/10 16:46

Jeg vil godt have et felt til selv at angive værdi på goal-siden i stedet for at den bare napper fra mine GA-data. På den måde har man lige mere fleksibilitet. -Og laver man A/B tests, kan man jo godt finde en tillempet vinder af de to sites med GA.

Men godt indspark. Troede egentligt, at der var flere, der havde et par bud på fremtiden.

2

Jacob Kildebogaard 13/09/10 17:41

Der er ingen grund til at de IKKE laver det felt, så det er da bare at få dem igang :o)

Google kalder det selv deres treenighed: AdWords, GWO og Analytics, så det vil da være oplagt at treenigheden blev mere kørt sammen. Ligesom vi ser at AdWords og Analytics smelter mere og mere sammen (fx Goals i Adwords og udvidet AdWords menupunkt i Analytics).

Jeg er faktisk skuffet over udviklingstiden af GWO, de sidste år har der ikke været meget nyt.

Men men, jeg tror meget snart vi ser nyheder fra Googles side igen. Det kunne måske være omkring 7 oktober... :)

3

V4D5 13/09/10 17:46

Det er nu Webmaster Tools, Google Analytics og Google Website Optimizer, som de kalder "trifecta" - som ikke betyder treenighed, men i mangel på et dansk ord, har jeg bare kaldt det treenighed. Skulle man oversætte det til noget nær dansk, kan man vel kalde det "helgarderingen" ;o)

Men pyt med det... Som du siger - der er ingen grund til IKKE at give os det felt. Så kom bare i gang.

Vi fik da et API til Google Website Optimizer sidste år - så det er da meget fedt. Men der er vist ikke mange danske platforme, der har forstået at udnytte det. Det er jo bare vores andres styrke ;o)

4

Jacob Kildebogaard 13/09/10 17:53

nåja for den...

jojo API, men det kan gøres så meget bedre endnu... Man kan ikke hvile på API´et i flere år jo.

Jeg har nu ikke ordet treenighed fra dig, men fra lang tid tilbage... Lavede min første test før du havde hørt om Analytics ;-)

5

V4D5 13/09/10 17:54

Jeg opfandt Analytics, hr. Kildebogaard ;oP

6

Michael Kjeldsen 14/09/10 12:28

Nørder... ring da til hinanden :-)

I øvrigt tror jeg du har ret i, at det kommer en opdatering af koden, således at jeg ikke skal opdatere koden hver eneste gang jeg laver en ny test.

Som jeg ser det, er det her vi finder den største hurdle for de store firmaer, der ofte er bundet op af stive cms'er og lignende.

7

Smid en kommentar

Brug dit eget navn - ikke sådan noget "billig arganolie" eller "mobilt bredbånd"

Anti-spam-check (beklager, men det er åbenbart nødvendigt):

Hvad er fem + fire? (skriv tal - ikke bogstaver)