DSB 1ste hacking

Jeg har for kort tid siden skrevet om Politiken hacking og i dag er det tid til mere offline hacks og denne gang gælder det DSB og du får hele tre styks.

Rejs på 1ste til discount

Okay "discount" er måske lige frækt nok at kalde det, men ved DSB kan man købe et kort, som internt kaldes "det glemte kort". Det er et 10-klips kort til 1ste (koster 1650,-) og fungerer således at skal du rejse fra en destination i Jylland til en anden (eller sågar til Fyn), så klipper du to gange. Fra Fyn til Sjælland koster også to klip. Men det betyder, at jeg kan rejse Aalborg - Odense for 2 * 165 = 330,-. En almindelig billet på monkey class koster 376,-, så med mit 10-klips kort rejser jeg faktisk billigere på 1ste end jeg ville gøre med en enkelt billet på monkey. Sweet.... Jeg er blevet storforbruger af kortet.

2. Møder i DSB 1st lounges til discountpris

I Århus, Odense og København har DSB lavet lounges til de, der rejser på 1ste klasse. Og de er fantastiske. Der er ro, toiletterne er ovenud rene, der er TV og aviser, kaffe, the, kildevand og frugt og selvfølgelig internet. Der er endda mødefaciliteter, som du kan booke i tre timer ad gangen. Og her er hacket: Skal du have en gæst med koster det 100,-. Men i stedet or at betale 100,- så kan du købe en billet på 1ste fra f.eks. Århus til Skanderborg. ;-)

3. Find let vognen med 1ste klasse

Det her vidunderlige hack har jeg lært af MBN (det var også ham, der introducerede mig til det glemte kort).

Well - når toget ruller ind på vognen skal du have identificeret, hvor kupeen med 1ste klasse er. Det har DSB angivet meget sublimt ved at markere det med to orange streger over vinduerne. Så bare kig efter vognen med de to orange streger og du ved, hvor din 1ste kupé er.

Happy DSB hacking ;-)
Webshop ShoporamaAllan Vincentz 14/02/12 10:49

Hej Morten,

Et cool hack! Kan man købe "det glemte kort" online?

vh
Allan

1

Morten Vadskær 14/02/12 11:04

Det kan du tro, Allan. Du finder det her.

2

John 14/02/12 11:14

DSB? Måtte lige slå det op på Wikipedia for at huske, hvad det er. ;-)
Fine hacks. Måske man skulle bruge det der offentlig transport noget mere.. :-)

3

Søren Sjøgren 14/02/12 11:27

Hej Morten

Tak for fiffet. Jeg rejser faktisk en del med tog, når jeg skal rundt til foredrag. Og har et par gange brugt loungen i København også.
Næste gang jeg skal afsted skal det nok være med 10-turskort til 1ste i stedet for en almindelig billet.

Tak
/Søren

4

Paw Hellegaard 14/02/12 12:59

Tak Morten - Må afprøves næste gang turen går mod øen ;-)

Flere fine, små og søde off/online/life hacks please ;-)

5

Rikke 14/02/12 16:54

Sikke nogle gode tips. Man ka også spotte hvor 1.klasse er vha vognnr. Det er altid et vognnr der slutter på 1, fx vogn 71. Og så ka man jo allerede stille sig strategisk rigtigt inden toget kommer ind på perronen ;-)

6

Brian Brandt 06/03/14 15:36

Det tager 3 klip at rejse fra jylland til sjælland i dag - men der er dog stadig cirka 100 kroner at spare i forhold til en almindelig 1st billet. Dog ikke billigere end monkey class.

Men for 100 kroner mere, så tror jeg den sædvanlige stillekupe skal opgraderes til DSB 1.

7

Morten Vadskær 07/03/14 09:54

@Brian det har altid kostet 3 klip at rejse Jylland - Sjælland, men hør nu her. Hvis du rejser i weekenden, så kan du tage en passager med for ét ekstra klip. Så I kan rejse to personer Jylland - Sjælland for 4 klip. Det er skisme billigt :-)

8

Smid en kommentar

Brug dit eget navn - ikke sådan noget "billig arganolie" eller "mobilt bredbånd"

Anti-spam-check (beklager, men det er åbenbart nødvendigt):

Hvad er seks + fem? (skriv tal - ikke bogstaver)