Anmeldelse af SEO-LEX

Vi kan ligeså godt ta' den med det samme: Prisen!
Sagen er dén, at vil du fra Aalborg til København, så kan du gøre det på flere måder. Du kan blaffe - det er gratis - eller du kan ta' et fly til 400-1500 kr.
Prisforskellen er jo enorm, men hvorfor er folk så villige til at ta' et fly?
-Fordi de kommer hurtigere frem!
Det er også grunden til, at der er folk der vil betale 1700,- for SEO-LEX.

Men er den så pengene værd? Det må du læse videre for at finde ud af ;o)
Har du allerede besluttet dig for, at den er for dyr, så hent den gratis light-udgave. Så kan du jo selv tage stilling.

Hvad er SEO-LEX?

SEO-LEX er en e-bog skrevet af een af Danmarks førende søgemaskine-eksperter, Thomas Rosenstand.
Det er ikke den første danske bog om SEO, men uden tvivl den mest (jeg fristes til at sige eneste) seriøse.

Først og fremmest er det en fornøjelse at læse en bog om dette emne helt uden tekniske brølere. Bevares - world wide web blandes sammen med internettet en enkelt gang, men det er sket millioner af gange før, kommer også til at ske igen og misforståelsen er helt uden betydning, så det lever jeg med.

Bogens indhold

Der er ingen tvivl om, at SEO er Thomas Rosenstands hjemmebane. Fra ende til anden er der tale om synlighed i søgemaskiner. Bogen kommer rundt om alle relevante aspekter for gør-det-selv-SEO'eren (og hans web-programmør). Udover at diske op med tips og tricks til forbedring af synlighed, så hjælper bogen med at skubbe een i retningen mod nye tiltag. Een ting er at optimere sin nuværende side, en anden er at hente trafik ad andre kilder (primært med fokus på søgemaskinerne). -Også dét kommer SEO-LEX ind på.

Der udover er bogen skrevet meget i stil med e-pusher, og det betyder at den er brudt op i meget små kapitler, så det er nemt lige at tage et kapitel. Og så et til, og et til... Og inden man får set sig om, er man halvt inde i bogen.

Der udover er bogen krydret med lyd-filer, hvor Rosenstand selv forklarer emner, der egner sig bedre til en snak end til skrift. Det fungerer faktisk meget godt og er endnu et argument for, at e-bogen er et holdbart koncept.

Hvem er bogen for?

Bogen er for alle, der arbejder med front-end webudvikling, men primært for alle, der driver en hjemmeside, hvor de gerne vil have mere relevant trafik. Det vil være en fordel, at man forstår grundlæggende HTML, men bogen er så lav-teknisk, at i 95% af tilfældene er det muligt for min kæreste (der intet HTML kender) at forstå og få udbytte af artiklerne.

Nobody is perfect

Har SEO-LEX så ingen fejl? Hmmm.. Egentligt ikke. Jeg kan sådan set kun komme på to ting at "øffe" over. Det ene er grafikken på skærmdumps. Rosenstand har med ubehjælpelig børnehånd tegnet pile ovenpå de viste skærmdumps og med usikker hånd streget fortrolige webadresser ud (sikkert i Paint). Bevares - det er skønhedsfejl og giver ikke anledning til forståelsesproblemer, men han kunne godt lige have brugt lineal-værktøjet og fået en pæn pil på/sløret de fortrolige data.

Den anden ting, der irriterede mig er egentligt ikke fair at medbringe i en anmeldelse. Det har nemlig ikke noget med indholdet at gøre. Men som forbruger skal man jo se på, hvad man får for de 1700,- kr. Det man får er ikke SEO-LEX, men forskellen på SEO-LEX og SEO-LEX light. For SEO-LEX light kan jeg jo i princippet bare hente. Ja - jeg synes simpelthen, at "snylterne", der kun henter light-versionen får for meget.

Er den pengene værd?

Jeg har drevet webshop i snart 8 år og vil sige, at SEO så absolut er den billigste måde at få konverteringsvenlig trafik ind på siden, så SEO er absolut et must, hvis du driver en kommerciel hjemmeside. Du kan komme langt ved at læse diverse SEO-blogs, men vil du fremad i en fart, have sorteret de elendige tips fra og frem over isen, ja så køber du SEO-LEX (ligesom fly-historien vi startede med). Bogen er alle pengene værd og er et supert supplement til e-pusher. Bogen er som skabt til at blive solgt "bundled" med e-pusher.

Køb SEO-LEX her eller
Hent den gratis light-version af SEO-LEX

P.S. Jeg ved godt, at jeg næsten skam-roser bogen. Det skal nævnes, at jeg ikke får noget overhovedet for det salg, jeg evt. skaber.
SEO kursus


Birgit Larsen 15/04/09 19:51

Jeg er SÅ sikker på at du har ret :)

Jeg oplevede Thomas Rosenstand live til et seminar i Herning, og HVIS jeg havde haft den mindste tvivl før omkring mandens kompetancer (hvilket jeg ikke havde) så havde jeg overhovedet ingen EFTER Thomas havde givet den gas på scenen.

Da SEO-LEX udkom var der heller ikke tvivl om at den måtte jeg bare eje.

Nu mangler jeg så bare tiden til at få den læst, så jeg kan desværre ikke give noget bidrag til en anmeldelse af den.

De bedste hilsner

Birgit

1

Oxkjær 15/04/09 20:00

Jeg er den - meget - lykkelige ejer af SEO-LEX og ja, den er helt klart pengene værd. Jeg har taget mig tid til at læse den og prøvet nogle enkelte dele af i praksis, men stor glæde til følge.

Jeg kan kun sige én ting - KØB DEN NU!

2

Claus D Jensen 15/04/09 20:08

Hejsa,

Jeg er selv i gang med SEO Lex light-udgaven (den gratis!!) Og jeg må sige, at jeg er imponeret!

Den "store" udgave står på "To-buy-listen"!

Mvh,
Claus

3

V4D5 15/04/09 20:59

@Birgit - Ja - han er dygtig. Ikke bare til SEO, men også til at forklare det ekstremt pædagogisk. Dertil kommer, at det ikke kun er SEO, SEO, SEO, som mange i branchen råber op om, men også konvertering, synlighed, søgeordsanalyse, webanalyse m.m. Det er befriende, at han også ved, hvad man skal gøre, når man kommer på 1.-pladsen.

Birgit, mon ikke du får tid til at læse den, når du har lanceret den nye udgave (og rettet de første bugs)

@Oxkjær - Dejligt, at du er enig (så er min anmeldelse ikke helt ved siden af).

@Claus - At hente light-udgaven er jo første spadestik. Der er også flere timers arbejde med den alene, men der er bestemt også guld i den fulde version.

4

Jacob Kildebogaard 16/04/09 22:08

Jeg er måske lidt udenfor målgruppen (og alligevel overhovedet ikke), men som privatperson er 1700 kr en pæn slat. Jeg har fuld respekt og forståelse for prisen, for der er helt sikkert guld, værdi for langt mere end det, og mange erfaringers viden med i beløbet. Mit problem er så at værdien ikke overstiger prisen, kun min personlige stolthed. Men ok, så kan jeg selvfølgelig bare lære at tjene penge på det jeg laver ;-)

Jeg så lige at Demib skrev på Twitter at han var over side 1.000 nu. Så kan vi snakke om problemer med at komme igennem bogen (hvis han nogensinde får udgivet den).

5

V4D5 16/04/09 23:01

Ja, 1700,- for en privatperson er meget. Men det er også en bog målrettet til forretningsdrivende. Mener også, at jeg skriver "hvis du driver en kommerciel hjemmeside". Hvis det bare er din hyggeblog, billeder fra ski-ferien m.m. så er 1700,- mange penge.

Men for webshop-ejere og andre folk, der skal bruge deres hjemmeside til at drive forretning, så er den et godt værktøj.

1.000 sider!!.. Holy moly. Kan godt forstå, at den har taget lang tid så.

6

Jacob Kildebogaard 18/04/09 17:19

Du har helt ret. Og egentlig er det håbløst at der bruges så meget energi på prisen. Det handler kun om udbyttet overstiger investeringen, hvilket jeg egentlig overhovedet ikke er i tvivl om. Dog kræver det at læserne rent faktisk udøver noget af informationen...

God arbejdslyst til alle der har købt :-)

7

V4D5 19/04/09 21:50

Tak for det, Jacob. Jeg er allerede i gang med fin-tuningen. Og du har ret - overstiger udbyttet investeringen, så er den pengene værd. Det er forholdsvis simple regne-regler ;o)
-Og jeg vil påstå, at man i dag ikke kan få mere SEO for pengene, end man får ved SEO-LEX.

Men ligesom du ikke får en flot have af at se et have-program, så skal du også selv have jord under neglene, når du har læst SEO-LEX 10.0

8

Karrieredrøm 10/05/09 22:57

Tak for alle de positive kommentarer, har netop læst ligth udgaven og ved hjælp af jeres kommentarer er jeg fuldt overbevist :-)

9

Gravid.dk 25/05/10 12:12

Jeg har læst den gratis light udgave af SEO Lex og den var absolut anbefalelsesværdig, jeg overvejer at købe den fulde udgave men nu skal jeg lige have tygget mig igennem SEO 2.0 af Hr. Demib før jeg investerer yderligere i viden på området.

Vh.
Britt

10

V4D5 25/05/10 12:32

Karrieredrøm og gravid.dk/Britt I er meget velkomne til at kommentere her, men hvorfor fanden skriver I ikke jeres navn, der hvor der står navn? Der står jo ikke "navneord" eller "URL" - det er da ret simpelt ikke? Eller bør jeg skrive sådan noget som "fornavn" eller "dit borgerlige navn"? Det kan jo være at jeg har lavet en usability-bøf.

Hvis det er for at få linkjuice, så synes jeg faktisk, I BØR købe SEO-LEX, for I før nul linkjuice her på bloggen. Det er ren nofollow. Det var dagens gratis SEO-tip her på V4D5

11

Lars Meyer 30/05/10 20:15

Jeg er helt enig, SEO-LEX virker måske som en dyr fornøjelse, men tilgengæld er den opbygget og skrevet i et sprog der gør den super let og hurtig at læse og forstå (derved sparet mange af egne timer i forhold til andre bøger).

Herudover kan den virkelig være værdiskabende hvis man ønsker at kaste sig ud i SEO, uanset om man skal udføre SEO-arbejde selv, eller blot vælger en leverandør.

12

Dukker og Bamser 10/04/11 09:39

Seo arbejde er en seriøs ting og alle gode råd savnes i starten så det er alle penge værd at investere i denne bog. Eller ansætte en til at lave arbejdet, det er nemmere, men også meget dyre.

13

V4D5 10/04/11 11:17

@Dukker og Bamser - Du er velkommen til at kommentere herinde, men jeg nægter at tro på, at du hedder Dukker og Bamser. Så jeg har fjernet dit link (og havde du læst SEO-LEX ville du også vide, at du bør koncentrere dit arbejde med at få links på do-follow sider - her er det nofollow netop fordi der er folk som dig, der jagter et billigt link og ikke bidrager med noget positivt).

Som sagt er du velkommen igen - men skriv dit rigtige navn

14

Rosenstand 09/03/12 23:44

Jeg er glad for, at din anmeldelse er den næst mest læste her på din gode blog. Jeg tillader mig lige at gøre opmærksom på, at SEO-LEX er udkommet i en ny udgave (version 12) den 23. februar 2012.

15

brian faurskov 07/02/14 12:25

Hej Morten og alle jer andre
Jeg er kun halvt igennem den gratis version, men har virkelig fået nogle gode hints undervejs og er i gang med at optimere billeder og andet indhold på både mit firmas hjemmeside og mit spilsite.
Så helt enig i, at pilen peger op ad :)

16

Thomas Rosenstand 08/10/14 15:52

Jeg griber lige chancen til at fortælle, at nu er SEO-LEX14 udkommet - og denne gang som både PDF og ePub.

Som noget nyt i år er det nu også muligt at købe SEO-LEX14 uden moms - en god ting for dem, der ikke er momsregistrerede. Det kan du se på www.seo-lex.dk

17

Smid en kommentar

Brug dit eget navn - ikke sådan noget "billig arganolie" eller "mobilt bredbånd"

Anti-spam-check (beklager, men det er åbenbart nødvendigt):

Hvad er to + fem? (skriv tal - ikke bogstaver)